A szürke ötven árnyalata? Ugyan már! Itt az év legerotikusabb filmje

Borítókép: A szürke ötven árnyalata? Ugyan már! Itt az év legerotikusabb filmje
Decemberben érkezik a mozikba A szobalány.

Mitől lesz egy film erotikus? Nem tudjuk, hol ettől, hol attól. Például néha egy, a állhatatos, szomorú tekintetbe jobban beleszédül a néző, mint egy meztelenül feltárulkozó test látványába. Persze A szobalányban az utóbbiból sincs hiány.

A szobalány, ez a gyönyörűen fényképezett kosztümös erotikus thriller óriási visszhangot váltott ki Cannes-ban és más nemzetközi filmfesztiválokon. A dél-koreai filmet a híres Bosszú-trilógiát is jegyző Park Chan-wook rendezte, méghozzá Sarah Waters 2002-es regénye, a Fingersmith alapján. Watersnek még csak nem is ez az első regénye, amely azt feszegeti, milyen lehetett leszbikusnak lenni a viktoriánus érában; Park azonban a cselekményt áthelyezte az 1930-as évek japán megszállás alatt levő Koreájába.

A szobalány címszereplője Sokee (Kim Tae-ri), akit Fujiwara gróf (Ha Jung-woo) rávesz, hogy álljon be szobalánynak Hideko úrnőhöz (Kim Min-hee) és beszélje rá, hogy menjen hozzá Fujiwarához, hogy utóbbi így lenyúlhassa a nő pénzét. Csakhogy Sokee és Hideko maguk számára is váratlanul egymásba szeretnek.

Az előzetesből nem sok minden derül ki; kénytelenek leszünk elzarándokolni a moziba decemberben.

Azért néhány jelenetfotót érdemes megnéznetek a galériánkban; annyira szépek a beállítások, a jelmezek, az arckifejezések és a fények, hogy már ezektől a képektől is megindul a nyálelválasztásunk (pedig ezekben még nem is nagyon van szex):