Ricky Gervais a 2016-os Golden Globe-on viccesebb volt, mint valaha

Ricky Gervais a 2016-os Golden Globe-on viccesebb volt, mint valaha
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A brit humorista negyedszer lépett a Golden Globe-gála porondjára házigazdaként. Íme a legemlékezetesebb szövegei:

„Psszt, hallgassatok, ti undorító, gyógyszereken élő, szexuálisan deviáns csőcselék” – kezdte Ricky Gervais a 2016-os Golden Globe díjátadót.

A brit színész–humorista negyedszer lépett színpadra a Golden Globe házigazdájaként, természetesen az elmaradhatatlan pohár világos sör kíséretében. Nem volt könnyű dolga, mert aki már többször kicsapta a biztosítékot élő adásban, annak a közönsége megerősödött immunrendszerrel ül vissza a képernyő elé (illetve az asztalok köré). Mégis azt kell mondanunk, hogy Rickyidén talán minden eddiginél erősebb nyitómonológgal jelentkezett, a díjátadó sztárokat felvezető szövegeiről nem is beszélve.

Caitlyn Jennerrel egy kicsitkíméletesebben bánt, mint amire számítottunk: csak azt rótta fel neki, hogy a nővé operálásával nem segített a női vezetők megítélésén. (Merthogy tavaly halálos autóbalesetbe keveredett.) Ellenben Ben Affleck megkapta a magáét, amikor Gervais ráadásul nem is őt, hanem Matt Damont méltatta:

„[Damon] az egyetlen ember, akihez Ben Affleck nem volt hűtlen.”

Jennerhez és Affleckhez hasonlóan Roman Polanski sem volt érdekelt az idei Globe-díjakban, Gervais mégis úgy döntött, hogy beolvas neki:

„A katolikus egyház tombol a [Spotlight – egy nyomozás részletei című] film miatt, mert kiderül belőle, hogy az összes katolikus pap 5 százaléka ismételten molesztált gyerekeket és ezután büntetlenül folytathatta a munkáját. Roman Polanski a Spotlightot minden idők legjobb randifilmjének nevezte.”

A díjátadók egyik legforróbb témája, a nők és a férfiak közötti bérszakadék többször is felbukkant Gervais megnyitóbeszédében. Például Jennifer Lawrence-ről, aki az elmúlt hónapokban többször is felszólalt, kifogásolva, hogy ő maga is kevesebbet keres, mint a filmbeli férfi partnerei, ezt mondta Ricky:

„Mindenki támogatta Jennifer felvetéseit. Ápolónők és gyári munkások vonultak az utcára, mondván: 'Hogy lehetséges az, hogy egy 25 éves nő 52 millió dolláron kénytelen tengődni?'”

Aztán Ricky félretette a tréfát:

„Természetesen a nőknek joguk van ugyanannyit keresni ugyanazért a munkáért, mint a férfiaknak. Szeretném elmondani, hogy pontosan ugyanannyit fizetnek nekem ezért a munkáért, mint amennyit Tina Fey és Amy Poehler keresett tavaly a Golden Globe házigazdai teendőiért. Tudom, hogy ők ketten voltak, de hát nem az én hibám, hogy ők osztozni akartak a pénzen, igaz?

De Ricky itt sem hagyta annyiban:

„Mostanában nagy divat, hogy nők főszereplésével forgatnak újra ismert filmeket: a Szellemirtókat, az Ocean's Elevent... ami nagyszerű hír a stúdióknak, mert az ilyen filmek garantálják a megfelelő bevételt, és mégsem kell annyit költeni a szereplőkre.”

Végül Gervais megnyugtatta a jelölteket arra az esetre, ha nyernének:

„senkit sem érdekel az a díj annyira, mint titeket. Oké? Ne érzékenyüljetek el, az olyan ciki. Az a díj – tényleg nem bántásból mondom – egy fabatkát sem ér. Egy darab fém csupán, amit valami külföldi újságírók személyesen szerettek volna átadni nektek, hogy készíthessenek veletek egy szelfit.”

De a java még csak most jön.

„Nekem három Golden Globe-om is van otthon. Az egyiket ajtótámasznak használom, a másikkal a betörőket szoktam fejbecsapni, a harmadikat pedig ott tartom az ágy mellett, hogy... nem számít, miért. Az enyém. Az enyém, azt csinálok vele, amit akarok. Tisztességes úton tettem szert rá, és pont megfelelő nekem méretben és fazonban. Semmi jelentősége. Szóval csak hogy tisztázzuk a helyzetet, ez egy vicc volt, ami arról szólt, hogy miképpen dugom fel magamnak a Golden Globe-aimat a s...embe. És mégis négyszer felkértek a házigazda tisztére!”

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Matt Damon legjobb dumái

Szóval aggodalomra semmi ok, a humorista saját magát sem kímélte, ahogy Mel Gibsont sem:

„Szívesebben ülnék le vele egy italra a szállodai szobájában, mint Bill Cosbyval” – jelentette ki, utalva Bill Cosby komikusra, akit az elmúlt években körülbelül 50-en vádoltak meg szexuális zaklatással. De aztán a biztonság kedvéértgyors, látványos mozdulattal elkapta Mel orra elől a sörét, nehogy a színész megigya.

Gibson nem maradt Gervais adósa:

„Jólesik látnom Ricky Gervaist úgy háromévenként egyszer, mert ez mindig emlékeztet arra, hogy ideje vastagbéltükrözést csináltatnom.”

Itt nézhetitek meg Ricky Gervais nyitómonológját angolul:

Védd meg a bőrödet a téli hidegtől: 3 szuper trükk

Nem nehéz megóvni a bőrödet a tél hatásaitól.

A legjobb tanács, ami egy szexmentes házasságban élő páron segíthet

Ezt a videót minden szexuális és/vagy intimitásbeli problémákkal küzdő párnak meg kellene néznie.

A Kardashian-West páros 10 legcikibb outfitje

Nem elég, hogy sokszor nem öltöznek egymáshoz a nyilvános megjelenéseik alkalmával, de külön-külön is siralmasan néznének ki ezekben a cuccokban!

5 trükk tanuláshoz, amit minden hallgatónak ismerni kell!

Itt a vizsgaidőszak! Ha semmi motivációd a tanulásra, próbáld ki ezeket a trükköket!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Dupla ajándék magadnak: Éva Advent különszám kedvezményes Éva-előfizetéshez! Fizess elő egy évre az Éva magazinra, és mi megajándékozunk egy ÉVA ADVENT különszámmal! Most mindez 40 százalék kedvezménnyel 7645 Ft helyett csak 4590 FT!

Csak 4590 Ft