5 karriertipp, amit tévésorozatokból tanultam

5 karriertipp, amit tévésorozatokból tanultam
Forrás: tumblr.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Azért nagyszerű a tévésorozatok aranykorában élni, mert az ember olyan dolgokat is tanul belőle, amiket remekül lehet alkalmazni például az irodában is. Nekem ezek váltak be:

1. Ha rossz híredet keltik, vágj pókerarcot – A férjem védelmében

gif

Aférjem védelmében kiindulópontja egy főügyész szexbotránya. Peter Florrick (a Szex és New York Mr. Bigjeként is ismert Chris Noth játssza) prostituáltakkal hetyegett és emiatt börtönbe kerül, így felesége, Alicia kénytelen munkát vállalni, miközben a munkatársai újra és újra összesúgnak a válla fölött, nézegetik a kiszivárgott videókat az interneten... A családi szégyen még évadokkal később is vissza-visszatér a sorozatban, és Aliciának a szeme se rebben, akár hősnőként, akár szerencsétlen feleségként tekintenk rá. A magam részéről rengeteget tanultam ebből az attitűdből: mindenki azt gondol rólam, amit akar, nem az én problémám.

2. Elegánsnak lenni sosem árt – Mad Men

gif

A Mad Men reklámügynöksége pont az ellenkezője annak, amit az ember ideális munkahelyként képzelne el. A 60-as évek előítéletektől, rasszizmustól terhelt környezetében, ahol a női munkatársakat simán lehet „kicsikém”-nek szólítani és minden helyiségben vágni lehet a füstöt, viszonylag nehéz érvényesülni bárkinek, aki nem 20–50 év közötti fehér férfi. De a Joan nevű irodavezetőnő tanácsának tényleg hasznát vettem: „Ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek, ne öltözz úgy, mint egy kislány.” Persze egy kicsit kiforgattam a mondatot saját használatra:„Ha egy pillanatra sem akarsz azon aggódni, hogy hülyének néznek-e, ne lógjanak rajtad a ruhák, mint tehénen a gatya.”

3. Magyarázkodás helyett válaszd az előremenekülést – Briliáns elmék

gif

Harvey, aki New York egyik, ha nem a legmenőbb ügyvédje, Mike-ot alkalmazza bojtárként a cégénél, ahol kizárólag Harvard-diplomával rendelkező ügyvédek dolgozhatnak. Mike-nak nem hogy Harvard- de semmilyen diplomája nincs, viszont remekül el tudja adni magát minden helyzetben, ráadásul fényképszerű memóriája is van. Egy pillanatig sem magyarázza nem létező bizonyítványát, inkább megmutatja, mit tud; igaz, közben egyre sötétebb alkukba kell bonyolódnia, hogy le ne bukjon. Amióta elkezdtem nézni a Briliáns elméket, azóta végképp meggyőződtem arról, hogy a magyarázkodás fölösleges energiapazarlás.

4. A Szex és New York iránti rajongásodtól nem fog csökkenni az IQ-d– Híradósok

gif

A Híradósok (Newsroom)tévés újságírókból álló csapatában dolgozik egy Sloan Sabbith nevű, egyébként rendkívül dögös műsorvezető (Olivia Munn alakítja), aki pénzügyi tanácsadóként is közismert és két PhD-ja is van. Egy alkalommal, hogy megvédje barátnőjét, kénytelen bevallani, hogy ő titokban egy Szex és New York fan fiction szerzője, aki a Charlotte nevű SATC-szereplő modorában blogol. Szóval bárki bármit mond, a könnyed műfajú tévéműsorok fogyasztása nem butít és nem dönt nyomorba, ráadásul legális is.

5. A megérzéseidben tényleg érdemes bízni –Botrány

gif

"Trust your guts" – ezt az amerikai mondást gyakran hallhatjuk Olivia Pope szájából a Botrány (Scandal) epizódjaiban. Magyarul sajnos nem lehet ilyen frappánsan elmondani, hogy„bízz a beleidben”; akárhogy is, Olivia mindenen túlszárnyalóan magabiztos karaktere megerősített abban, hogy az intuíció remek tanácsadó, még akkor is, időbe telik, amíg az ember megtanulja meghallani a hangját.

4 kiváló bluetooth hangszóró 20000 Ft alatt

A kényelmes és sokféle célra használható bluetooth hangszóró korunk egyik legtrendibb kütyüje, elmondjuk, miért.

Félelmetes, hogy mennyire hasonlít apukájára! Íme a legfrissebb fotók Heath Ledger lányáról

Matilda már 11 éves azóta, és megdöbbentően hasonlít híres édesapjára.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Rendkívüli előfizetési ajánlat az Éva 10. születésnapja alkalmából! A fele meg egy kicsi csak a tiéd! Most 60% kedvezménnyel, 6950 Ft helyett 2780 Ft-ért rendelheted meg egy évre az Éva magazint.

Csak 2780 Ft