Éva Est

Psziché est Ahol magamra ismerek

2018. november 20., kedd, 18:00 – 21:00
Helyszín: Ötkert Club, 1051 Budapest, Zrínyi u. 4/A

Pszichológia és szórakozás Újra Éva Psziché Est

Folytatjuk a nagysikerű Éva Psziché estek sorát: harmadik eseményünkön a hagyományokhoz híven újra neves szakértők és humoros előadók lépnek fel. Most sem fogsz csalódni: megnevettetünk, elgondolkodtatunk, és új felismerésekkel térhetsz haza.
Gyere, érezd jól magad, és ha van kedved, kérdezz!

Az Éva Psziché Est jegyára: 2890 Ft

Előadók, Vendégek

Dr. Bombera Krisztina

Az est háziasszonya

Bővebben

Dr. Almási Kitti

Klinikai pszichológus

Előadó

Bővebben

Steigervald Krisztián

Generációkutató

Előadó

Bővebben

Pásztor Anna

Énekes

Vendég

Bővebben

Prof. Dr. Sárdy Miklós

Egyetemi tanár, igazgató

Vendég

Bővebben

Dr. Bombera Krisztina

Dr. Bombera Krisztina - televíziós újságíró, tudósító, riporter, műsorvezető, végzettségét tekintve angol-amerikanisztika szakos bölcsész és jogász. Jelenleg az ATV Zrt. START című reggeli műsorát vezeti, továbbá a CNN magyar híradóját az ATV-n (Newsroom).
Élete negyedét az Egyesült Államokban töltötte tanulással vagy televíziós tudósítóként. Számos szervezetnél önkénteskedik, főleg emberi jogi ügyek mentén. Cégvezetőként nagyvállalatokat és nonprofit szervezeteket köt össze értékmarketing kampányokban, a globális szórakoztatóipar sztárjainak segítségével. Egy filozófus felesége, két gyermek édesanyja és egy macska gazdája.
Bezár

Dr. Almási Kitti

Klinikai pszichológus

Dr. Almási Kitti 1998-ban végzett az ELTE pszichológia szakán. Ezt követően a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájának ösztöndíjas hallgatója volt, majd 2003-ban Ph.D. fokozatot szerzett. 2004-ben tette le klinikusi szakvizsgáját. 2000-től az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben (Lipótmező) dolgozott, a III-as Pszichiátriai Ambulancián. Az intézet bezárása óta magánpraxist folytat. Szakterületét tekintve kezdetben főként drogproblémákkal küzdő betegekkel foglalkozott, majd inkább a szexuális bántalmazást, zaklatást elszenvedett nők és férfiak terápiája töltötte ki ideje nagy részét. Jelenleg a hangulat- és szorongásos zavarok tartoznak fő terápiás területei közé.

Emellett a család-, párterápiás módszert is alkalmazza, házassági, párkapcsolati problémák, kommunikációs zavarok, evészavarok kezelésekor. Dr. Almási Kittit különösen elismert szaktudása miatt igen népszerű az olvasók és tv-nézők körében.
Bezár

Steigervald Krisztián

Generációkutató

Az Emocionális Marketing Kft. alapítója és szakmai ügyvezetője, a 6generáció társadalmi közösség alapítója, generációs szakértő.
1999 óta foglalkozik piackutatással és generációkkal.
2003 és 2011 között Magyarország egyik legnagyobb piackutató vállalatánál dolgozott. Okleveles közgazdász (Msc), egyéni coach, okleveles brief-coach, life-coach
Magyarország egyik legismertebb generációs szakértője, rendszeresen tart generációs témájú előadásokat rangos konferenciákon, folyamatosan jelennek meg publikációi. Cégek mellett családoknak, tanároknak tart workshopokat, tréningeket iskolákban, könyvtárakban, nyitott rendezvényeken.
Bezár

Pásztor Anna

Énekes

Az emberi lélek olyan, mint egy Michelin csillagos étterem főfogása. Az individuum láthatatlan tápláléka, az agy vakációja, a halhatatlan a materiálisba fonódva.
A végletekig érzékeny lélek, a balansz fenntartásához állandó odafigyelés és törődés kell, különben felborul az egyensúly.
Édes, keserű, sós, savas, krémes roppanós, sült és friss...millió pici életérzés...MIND kell!!! Szenzoraink, az érzékszervek jó előre jelzik a hiányt, nekünk csak figyelnünk kell a belső jelekre.
Ez az Én egyensúlya...a boldogság titka...
Bezár

Prof. Dr. Sárdy Miklós

Egyetemi tanár, igazgató

Sárdy Miklós professzor pályafutását az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumában kezdte, majd tanulmányait a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán folytatta. 1995-ben került a Semmelweis Egyetem Bőr- és Nemikórtani Klinikájára, ahol a szakorvosképzéssel párhuzamosan kutatói karriert is kezdett. Így 1998-2000 között a Kölni Egyetem Biokémiai Intézetében kutatott, majd 2002-ben a Semmelweis Egyetemen PhD tudományos fokozatot szerzett. 2003-ban egyetemi adjunktussá nevezték ki. 2005-ben két évre az USA-ba utazott kutatói tapasztalatait szélesíteni, onnan pedig 2007-ben a Müncheni Egyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájára került, ahol főorvosként, ill. később egyetemi docensként dolgozott. 2016-ban a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikájának az igazgatója lett, s 2017-ben egyetemi tanárrá nevezték ki. Jelenleg a klinika igazgatójaként a magyar lakosság bőrgyógyászati ellátásának fejlesztésére, valamint a bőrgyógyászati oktatás és kutatás színvonalának emelésére törekszik. Elsősorban a bőrgyógyászati immunológia, az autoimmun betegségek és a nemibetegségek tartoznak a szűkebb szakterületéhez, de bőséges bel- és külföldi tapasztalatot szerzett már a bőrgyógyászati betegségek teljes spektrumában, így a pszichodermatológiában is.
Bezár

Témák - Előadások, beszélgetések

A női önbecsülés és a hétköznapi stressz

Miért nem tudjuk eléggé szeretni magunkat? Hogyan érhetnénk el, hogy a mindennapos feladatok, problémák és akár megoldatlan helyzetek ellenére is ugyanúgy becsüljük magunkat, mint amikor éppen jól mennek a dolgaink? Hogyan ne érezzük önzésnek azt, ha végre magunkkal is foglalkozunk egy kicsit? Sőt, hogyan érjük el, hogy úgy érezhessük, jogunk van rendszeresen időt szánni magunkra?

Előadó: Dr. Almási Kitti -

Klinikai pszichológus

Kerekasztal-beszélgetés

A stressznek és lelki kapcsolódásainak milyen hatása van bőrünkre? Hogyan figyeljünk oda a testi-lelki egyensúlyra?

Előadó: Dr. Almási Kitti -

Vendég: Prof. Dr. Sárdy Miklós, Egyetemi tanár, igazgató és Pásztor Anna, énekes

Generációk a kütyük vonzásában

Miért idegesít minket a gyerekeink kütyüfüggése? Miért frusztrál minket a párunk kütyüfüggése? Miért zavar minket a saját kütyüfüggésünk? Hogyan érthet szót egymással az X generációs szülő és a Z generációs gyereke? Miért nőtt össze az Alfa generációs kölök a tabletjével? Át tudjuk adni a saját nemzedékünk értékeit az utódainknak, vagy hiábavaló a próbálkozásunk? Hogyan érthetnénk jobban meg egymást?

Előadó: Steigervald Krisztián -

Generációkutató

A változtatás jogát fenntartjuk.

Programok

18:00
Kapunyitás
18:30
A női önbecsülés és a hétköznapi stressz, Dr. Almási Kitti előadása
19:00
Kerekasztal-beszélgetés Dr. Almási Kittivel, Prof. Dr. Sárdy Miklóssal és Pásztor Annával
19:30
Generációk a kütyük vonzásában, Steigervald Krisztián előadása
21:00
Kapuzárás

Támogatóink

Az esemény főtámogatója:

Magne B6 Stress Control étrend-kiegészítő tabletta. Az étrend-kiegésztő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
SANOFI-AVENTIS Zrt. 1045 Budapest, Tó u. 1-5.
Gyógyszer-információs szolgálat: (+36 1) 505 0055 - Web: sanofi.hu, www.magneb6.hu

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Kiemelt támogató:

Jegyvásárlás

Jegyár: 2 890 Ft /db

Ígérjük, hogy érdekes este lesz.

Megveszem

Olvasóink mondták:

Megérintő és emlékezetes élmény számomra az első Psziché Est. Mindkét pszichológus előadása számtalan hasznos információt tartalmazott. És haza tudtam vinni magammal 1-1 gondolatot, ami a mai napig segít nehéz helyzetekben!
Örülök, hogy a barátnőmmel úgy döntöttünk részt veszünk az első Psziché Esten. Gondoltuk, hogy jó lesz, de azt nem, hogy annyira megérintenek bennünket az ott elhangzottak, hogy pár könnycseppet is ejteni fogunk. Kicsit olyan volt, mint egy felismerés és egy ahhoz tartozó felszabadulás élmény!
Az volt a legjobb, hogy el is felejtettem, hogy mi történt velem egész nap, pedig nehéz napom volt, munka, gyerek, feladatok. De mindenről megfeledkeztem, kikapcsoltam és még válaszokat is kaptam a kérdéseimre. Vekerdy tanárúr lenyűgöző volt, ahogy mindig! Már várom a következő alkalmat!
A Psziché Est megér egy estet az életedből! Gyere el! Kapcsolódj ki és töltődj fel velünk!

Nézd meg videós ízelítőnket is az előző Éva Psziché Est előadásaiból: