Éva Est

Psziché est ahol magamra ismerek

HAMAROSAN

Az előző est témája:

Pszichológia és szórakozás Éva Psziché Est – a legendás rovat életre kel!

A Psziché rovat az első lapszám óta magazinunk legkedveltebb része. Ezúttal élőben ismerkedhetsz a rovattal: az első Éva Psziché Esten személyesen is találkozhatunk. Érdekes és fontos programokkal, szakértő, illetve személyesen is érintett előadókkal készülünk: feltétlenül gyere el! Ezen az estén valóban szembenézhetsz önmagaddal. Első alkalommal a házasságról fogunk beszélgetni.

A téma a házasság és a párkapcsolatok lesz, szakértőkkel és vicces előadókkal – és persze veled, ha eljössz, figyelsz, hozzászólsz, vagy egyszerűen csak jól érzed magad.

Tovább a jegyekhez!

Előző est előadói

Dr. Vekerdy Tamás

Pszichológus

Bővebben

Pethő Orsolya

a KÖLYÖK SZERVIZ és az ANYA SZERVIZ pszichológusa

Bővebben

Riskó Bence

Költő, író, slammer

Bővebben

Acél Réka

Műsorvezető, szerkesztő, kávézó tulajdonos, a női kerékpározás népszerűsítője

Bővebben

Dr. Vekerdy Tamás

Pszichológus

Tanár urat igazán nem kell bemutatnunk, ő az, aki igazán ismeri, mire van szüksége a gyermeki léleknek és hasznos, gyermeknevelési és gyermeklélektani tanácsai szülők ezreinek segítettek már.
Főiskolai tanulmányait az ELTE JTK szakán végezte, majd a BTK pszichológia szakát is elvégezte. Már praktizált, amikor újra szemináriumokra járt, hogy Mérei Ferenctől és Nemes Líviától tanulhasson.
Volt házitanító, de a Nemzeti Színház statisztája is, a Család és Iskola külső, majd belső munkatársa és a Színház- és Filmművészeti Főiskola óraadó pszichológia tanára is. Praktizált a IX. és a III. kerület Nevelési Tanácsadó pszichológusaként, 1983–tól az Országos Pedagógiai Intézet főmunkatársa, 1990–től tudományos tanácsadója, 1995–1998 szeniora volt. 1992–1998 között a Miskolci Egyetem neveléstudományi tanszékén docens. 1998–tól a Pedagógus-továbbképzési Módszertani és Információs Központ alternatív továbbképzési igazgatója.
1987–1991 között Solymáron a magyarországi Waldorf-óvoda és -iskola megszervezésében vett részt. 1991 óta a nappali Waldorf-tanárképzés szervezője és vezetője. 1990–től az iskolázás szabadsága Európai Fórumának közép-európai szóvivője, 1993–1997 között alelnöke volt. 1998–tól az Eötvös József Szabadelvű Pedagógiai Társaság elnöke. 1998–tól a Magyar Művelődési Társaság elnökségi tagja. 1991–től a budapesti magisztrátus tagja.
Bezár

Pethő Orsolya

a KÖLYÖK SZERVIZ és az ANYA SZERVIZ pszichológusa

Látszólag gyerekekkel foglalkozik, de valójában a szülőket „szereli”. A KÖLYÖK SZERVIZ-ben a gyerek problémájával keresik fel a szülők: hisztizik, engedetlen, bepisil, szorong, nem alszik, nem eszik, stb. Magyarországon egyedülálló módon a problémás kicsiket otthon, saját környezetükben figyeli meg, majd az édesanyát és az édesapát veszi kezelésbe, azaz az ő változásukon keresztül érnek el sikert a gyermeknél.
Az ANYA SZERVIZ pedig azoknak a tudatos édesanyáknak való, akik saját önismeretükön keresztül szeretnének eljutni a boldogsághoz, harmóniához, és ezzel az energiával beragyogni egész családjukat, felismerték saját felelősségüket a párkapcsolati vagy gyereknevelési problémáikban. Ugyanis az érzelmi családfenntartó mindenképpen a nő. Azonban többségünk azt tanulta meg, hogyan kell feláldozni magunkat a családért, ahelyett, hogy azt láttuk volna, hogyan szeressük magunkat, hogyan ismerjük meg saját szükségleteinket. Ez az szkéta nő és anya nem tudja energiával feltölteni a családját, ami szükségszerűen a párkapcsolatban, a gyereknevelésben okoz.
http://www.kolyokszerviz.hu/ http://www.anyaszerviz.hu/ https://www.facebook.com/kolyokszerviz/ https://www.facebook.com/anyaszerviz/
Bezár

Riskó Bence

Költő, író, slammer

Riskó Bence költő, író, szenvedélyes slammer, a Zugpoetry Irodalmi Kör alapító tagja, nevét két antológia is jegyzi. 1993-ban született, végzettségét tekintve idegenvezető, ám zsenge kora ellenére számos más  területen  is kipróbálta már magát. Közel tíz évig volt  tagja a balassagyarmati Szín-Pad- Raszínjátszókörnek, ezalatt több országos, regionális és megyei dobogós helyezést is elért. Dolgozott újságíróként, diákrádiózott, műsort vezetett, és  saját bevallása szerint csavargott is.
Büszke vidéki gyökereire, erős a kapcsolata a palóc kultúrával és az Ipoly-völgy erdeivel, s ez gyakran megjelenik szórakoztató, ugyanakkor elgondolkodtató műveiben is. A gimnáziumi évek alatt kötelezte el magát az írás és a költészet mellett. Irodalmi jellegű, nagy szóviharokkal dúsított performanszai mellett hagyományosabb szerepkörben, vőfélyként is tevékenykedik. Úgy tekint a világra, mint egy hatalmas játszótérre, amelyben nekünk kell megtalálni, vagy épp kitalálni a játékokat.
Slamjeinek egyes részeit gyakran énekelve szólaltatja mega közönség számára ismert és nosztalgikus népi- és retro pop dallamokra, miközben mondanivalója, szövegstílusa modern, hetyke, és szemtelenül kritikus. Irodalmi körével, a Zugpoetry fiatal költőivel kiállításokon és interaktív felolvasóesteken küzd az unalmas, iskolás „iroda-lom” egyhangúsága ellen. Céljuk, hogy az agyviharzós, szórakoztató kortárs költészetet - meg úgy általában a kortárs költészetet - közelebb hozzák a magyar közönség szívéhez.
Bence jelenleg első verseskötetén és első regényén dolgozik.
Bezár

Acél Réka

Műsorvezető, szerkesztő, kávézó tulajdonos, a női kerékpározás népszerűsítője

Acél Réka kommunikáció szakon végzett a Szegedi Tudományegyetem bölcsész karán. Nem volt kérdés, hogy itt tanuljon, mert kiskora óta a televízióban dolgozott. A televíziózás és rádiózás mellett mindig is nagy szerelme volt a bringázás és barátkozás. Nyitottsága és jókedve valamint televíziós munkája sokfelé vetette a világban, rengeteget utazott és sok-sok élményt, kalandot, tapasztalatot valamint bögréket, tányérokat és bútorokat gyűjtött. Hirtelen pályamódosítása alkalmával egy tinédzserkori álmát valósította meg és egy saját kis kávézót nyitott, ahova egyre többen járnak beszélgetni egy finom kávé vagy süti vagy egy jó pohár bor mellett. Immáron négy éve mókázik a Módszertani Kabinet-Móka kávézóban, ahol remek beszélgetések, helyzetek kerekednek ki nap mint nap a finom italok és ételek mellett. Két éve pedig egy másik üzletbe is belefogott. A városi bringázás, mint társadalmi küldetés már jó ideje a vérében volt, így boldogan elvállalta a felkérést, hogy segítsen egy csak nőknek szóló kerékpár márka létrehozásában és kialakításában, NőiVáz néven. Egyébként anyuka, egy 9 és egy 3 éves kislány, pontosabban „nagylány” mindennapjait próbálja színesebbé és boldogabbá tenni.
Bezár

Témák - Előadások, beszélgetések

Az esküvői torta hatása

Lagzik és házasságok – slam poetry

Előadó: Riskó Bence -

költő, slammer és vőfély

A házasélet rejtelmei

Völgymenetek és hegymenetek

Előadó: Pethő Orsolya -

Anyaszerviz, Kölyökszerviz pszichológusa

Gyerekek a csatazajban

Hogyan hatnak rájuk a szülők párkapcsolati problémái?

Előadó: Dr. Vekerdy Tamás -

Író, pszichológus
Éva-kiállítás a magazin elmúlt 10 évének gyönyörű fotóival, sztárokról, különleges élethelyzetekben

Az előző est programja

18:00
Kapunyitás, kiállítás
18:30
Kapcsolatból házasságba slam poetry
18:40
Köszöntő
18:50
A házasélet rejtelmei - Völgymenetek és hegymenetek
19:30
Gyerekek a csatazajban - Hogyan hatnak rájuk a szülők párkapcsolati problémái?
20:30
Kapuzárás

Jegyvásárlás

Az Éva Psziché Est ára: Hamarosan

Ígérjük, hogy érdekes este lesz, melyen hiteles, hozzáértő emberek keresnek választ a házassági, párkapcsolati válságok, a női feladatok és a gyerekek helyzetének kérdéseire.

Megveszem