"Egy hétig minden reggelire avokádót ettem, és érdekes dolog történt a testemmel!"

Borítókép: "Egy hétig minden reggelire avokádót ettem, és érdekes dolog történt a testemmel!"
A runnersworld.hu szerkesztője saján bőrén tesztelte a dolgot!

Helló, Brigi vagyok, avokádófüggő. Egyszerűen imádom az ízét, így hetente több alkalommal fogyasztom salátába kockázva, quacamoleként vagy csak szimplán, magában. Nemrég viszont olvastam egy érdekes tanulmányt, amelyben az avokádóról is szó esett, mint a legtápanyagdúsabb gyümölcs, és annak megannyi jótékony hatása. És arról is írtak, hogy ha minden egyes nap fogyasztjuk, gyorsan érezhetőek a jótékony hatásai. Így kipróbáltam, hogy egy hétig minden reggel avokádót reggelizem (egyik nap az ebédhez is becsúszott 3 szelet), hogy vajon tényleg tapasztalok-e bármi változást?

Először is, íme pár adat:

De mondom is, mit tapasztaltam:

  • Már az első naptól éreztem, hogy mennyire jól eltelít! Nagyon koránkelő vagyok, általában reggel sportolok, így sok idő telik el a reggeli és ebéd között (azért tízóraira mindig bekapok valamit). De szinte minden nap úgy várom az ebédet, mint a messiást! Máskor sem üres kalóriákat ettem reggelire (többnyire zabkását szoktam, kölest vagy teljes kiőrlésű kenyeret), viszont egyiknél sem éreztem azt a jóllakottságot, mint az avokádó esetében!

  • Télen könnyen kiszárad a bőröm, de úgy látszik jót tett a belső táplálás, mert 4-5 nap után azt éreztem, hogy már messze nem olyan rossz a helyzet, mint szokott lenni. Az egészséges zsírok nem csak energiát adnak, eltelítenek, de a bőrt is táplálják. (Ja, és amúgy az ízületeknek is jót tesznek, ami a futások mellé kifejezetten jól jön!)

  • Magas ásványi anyag tartalommal bír az avokádó, több kálium van benne például, mint egy banánban. Mivel a téli időszak közepén-végén, az emberek általában kezdenek már beleesni a tavaszi fáradtság tüneteibe, amit főként ezekkel az anyagokkal lehet orvosolni, én szuperül feltöltöttem magamat! Kirobbanó formában is vagyok, bár sokszor nehéz megállapítani, hogy az avokádó-evéstől van-e, én valamelyest ennek tudom be.

  • A benne található anyagok hangulatjavító hatással is bírnak, nem tudom, ez mennyire látszik, de talán kevesebbet vagyok grumpy, mint korábban... Ha nem hiszed, kérdezd meg a munkatársaimat vagy a pasimat!

És, ha kíváncsi vagy, miket ettem avokádós reggeli gyanánt, íme: