Egészség és karácsony pulykahússal!

Egészség és karácsony pulykahússal!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nyűgözd le a családodat egészséges ünnepi menüvel. Ha jól bánsz a pulykával, akkor remek szaftos, ízgazdag fogást tálalhatsz.

Karácsony közeledtével az ünnepi asztalon elengedhetetlen egy jó pulykasült vagy a szárnyasból készített egyéb finomság. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint a pulyka jó választás az egészségesebb életformához karácsonykor is.

A pulykahús előnye, hogy zsírszegény, fehér és vörös húsából szinte mindenféle étel könnyen elkészíthető. Ráadásul a többi húsfélével összehasonlítva, a pulyka jelentős mértékben tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, amelyek segítik a szív- és érrendszer védelmét.

A pulykahús fogyasztása egész Európában látványos fejlődésnek indult, Magyarországon alig fél évtized alatt négyszeresére emelkedett. Nálunk ennek legfőbb oka, hogy kedvező száraz - fehér és vörös húsából szinte mindenféle étel könnyen készíthető.

– A gondosan megválasztott alapanyag is fontos szempont – hangsúlyozza Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya. A szarvasi cégnél a munkafolyamat minden lépését ellenőrizik garantálva ezzel a kiváló termékminőséget. A baromfihúsok nagy előnye, hogy kedvező jegyeiket konyhatechnikai elkészítésük – sütés, főzés, párolás – során is megtartják. Sütés közben jelentős mennyiségű vizet veszítenek, így tápanyag-tartalmuk koncentrálódik.

A pulyka melle a legsoványabb húsok közé sorolható, amely zöldséggel, esetleg gyümölccsel kombinálva a csirkéhez hasonló étrendekbe javasolható. Zsírtartalma nem éri el az 1%-ot.

Gesztenye és aszalt szilva jóbarátja a pulykának az alábbi recept is bizonyíték erre.

Gesztenyével töltött hosszúcomb

Hozzávalók:

  • 1 db Gallicoop pulyka hosszúcomb
  • 25 dkg főtt, hámozott gesztenye
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 1 kis cukkini
  • 2-3 szál zöldhagyma
  • 1 szikkadt zsemle vagy kifli
  • 1 tojás
  • só, bors, őrölt római kömény
  • 1 dl olaj

Elkészítés

A combot előző este alaposan bedörzsöljük sóval, borssal. Az aszalt szilvát és a szikkadt zsemlét külön-kölön kevés vízbe beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A főtt gesztenyét felaprítjuk és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát, a lereszelt cukkinit, kicsavart, elmorzsolt zsemlét, tojást, és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk, és a bőr alá betöltjük. Ha marad ki töltelék, gombócokká formázzuk, és egy mélyebb tepsiben a hús mellé helyezzük. Az olajat felforrósítjuk, és a megtöltött combot leöntjük vele. Öntünk alá kevés vizet és letakarva 180 fokos sütőbe toljuk 1,5 órára. Ezután levesszük a fedőt róla, és további 30 percig pirítjuk.

További receptek: gallicoop.hu

Tovább olvasok
Ruccanj ki Szlovéniába, szép helyek vannak arra!

A környező országok tele vannak olyan felfedezésre váró helyekkel, amit semmiképp ne hagyj ki. Most Szlovéniából hoztunk egy gyönyörű kedvcsináló videót.

Kövess minket

Most kevesebb, mint két Éva magazin áráért hármat kapsz, köztük elsőként a Joy-kuponosat!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem