Ezért hisszük azt, hogy a drágább bor finomabb is

Borítókép: Ezért hisszük azt, hogy a drágább bor finomabb is Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
Egy friss kutatás szerint a drágább bor finomabb – na de miért is gondoljuk, érezzük ezt így? Az elméleti megoldás az agy jutalomközpontjában rejlik, állítja a legújabb témát feszegető kutatás.

A boltokat járva gyakran meg-megállunk egy gyönyörűen berendezett és kialakított bor-szekció sorai között. Elmélázunk a szebbnél-szebb címkékben gyönyörködve, néhány palackot a kezünkbe veszünk, megfogdosunk, majd az árcédulára pillantunk – ez az automatikus metódus gyakorlatilag minden egyes borvásárlásnál egy és ugyanaz, ismétlődő. Bizonyított tény, hogy az árkialakítás nagyban befolyásolja a vásárlás menetét és mennyiségét.

Az egyik típusú vásárlói magatartás a közepes árkategóriájú, mutatós címkéjű befektetés, míg a másik, szintén gyakori jelenség a magasabb árkategóriájú bor mellett voksolás. Ez utóbbi magatartás nem egy esetben a szakértői véna hiányakor is megjelenhet, feltételezvén, hogy a drágább bor automatikusan biztos sokkal finomabb is.

MÉG NINCS VÉGE! A CIKK ITT FOLYTATÓDIK!