Down-szindrómával élő lány tarol a Miss USA szépségversenyen

Borítókép: Down-szindrómával élő lány tarol a Miss USA szépségversenyen
A 22 éves Mikayla képzett táncosnő és már most gyerekek ezrei tekintik példaképüknek.

A Miss USA szépségverseny Minnesota állambeli „fiókjának” szervezői fölöttébb progresszív gondolkodásúak lehetnek. 2016-ban a történelem során először hidzsábot és burkinit viselő lány is indult a versenyen.

Forrás: Facebook
Halima Aden ma már szupermodellként dolgozik.

Idén pedig a 22 éves Mikayla Holmgren két különdíjat is elhozott a Miss Minnesota USA döntőjében: a Spirit of Miss USA díjat és a rendezői díjat. Mindez azért különleges mérföldkő a szépségversenyek történetében, mert Mikayla nem csak képzett táncosnő, hanem mindezt a sikersorozatot úgy érte el, hogy Down-szindrómával született!

Forrás: Facebook

Mikayla az első Down-szindrómával élő nő, aki indult a Miss USA szépségversenyen, és ennek megfelelően állva tapsolt a közönség, amikor megjelent a színpadon.

Képtelen voltam visszatartani a könnyeimet. A speciális igényűek versenyében indultam először, és most a világ legnagyobb szépségversenyén vagyok. Őrület

– nyilatkozta Mikayla a Buzzfeednek.

Forrás: Facebook
Mikayla balettozik

Holmgren abban reménykedik, hogy részvétele a versenyen megváltoztatja az emberek gondolkodását a Down-szindrómáról és segít felszámolni az előítéleteket.

„A személyiségemet akarom megmutatni. Azt, hogy milyen az életem, azt, hogy boldog vagyok és tudok örülni. Meg akarom mutatni, milyen a Down-szindróma valójában” – ezt még a People-nek mondta májusi jelentkezésekor. A Miss Minnesota USA társigazgatója pedig ezt mondta:

Ebben a lányban megtestesül mindaz, amit a Miss Universe Organization keres a versenyzőkben.
Forrás: Facebook

Amióta Holmgren először feltűnt a Miss USA versenyzőjeként, számtalan családnak szolgált a jelenléte inspirációként. Rengeteg anyuka vitte magával ép vagy fogyatékkal élő gyermekét, hogy élőben lássák a lány szereplését a szépségversenyen és drukkoljanak neki. Végtére is ideje, hogy a világ szépségversenyei a maga sokféleségében ünnepeljék mindazt, ami szép.

Nézd meg ezt az inspiráló galériát is!