A legötletesebb DIY suliscuccok iskolakezdésre, ha spórolnál egy keveset

iskolakezdés,iskola,diy,iskolai kellékek Forrás: Getty images
Az iskolakezdés nem csak a szülőket és a gyerekeket, de a pénztárcát is igencsak leterheli. Ha idén ősszel spórolnál valamennyit miközben tök jól szórakozol a gyerkőcökkel, van néhány remek tippünk!

Szeptemberben visszatérni a suliba lefogadom, hogy sokszor legalább olyan szörnyű számodra, mint a gyerekeknek. Persze jó, hogy végre nem kell megoldanod a csemeték felügyeletét, de ezáltal kevesebb időt tölthettek együtt, ezenfelül megkezdődik a végtelen panaszkodások sora is: a dolgozatokról, házifeladatokról és hogy épp miért nem ették meg a menzás ebédet. Arról nem is beszélve milyen költsége van a sulikezdésnek, meg persze az egész tanévnek.

Szerencsére létezik egy rakás olyan sulis holmi, amit fillérekből elkészíthettek a gyerekekkel. Ezekkel valóban sokat spórolhattok, ráadásul sokkal szívesebben használják majd az általuk készített eszközöket a kicsik, hiszen egyrészt eldicsekedhetnek velük a suliban, hogy ők maguk készíthették, másrészt éppen olyanra formálhatják a ceruzájukat, tolltartójukat vagy épp füzeteiket amilyenre ők szeretnék – oké, meg persze amire engedi az iskola.

A most következő DIY ötletek aranyosak, színesek, egyszerű őket elkészíteni és valóban nem kerül sokba a kivitelezésük. Inspirálódjatok közösen belőlük a gyerekekkel és dobjatok össze egy cuki ceruzatartót, ételhordót vagy épp tornazsákot.

Remélem, hogy hasznosnak találjátok majd ezeket kedves DIY ötleteket, amik elkészítésére még éppen elég időtök marad az iskolakezdésig!

Toll és ceruzatartó íróasztalra

Ugyan az íróasztali tolltartót nemigen tudja használni a gyerkőc az iskolában, viszont otthon a leckéje megírásához, elkészítéséhez annál inkább. Készítsetek minél színesebb, minél mókásabb darabokat! Az elkészítéséhez itt találsz útmutatót!

iskolakezdés,diy,suliscuccok
Forrás: pinterest
Toll és ceruzatartók íróasztalra

Ceruza hackek

Ha egyedivé varázsoljátok a ceruzákat, tollakat és ecseteket, akkor amellett, hogy szívesebben használják majd a kicsik, nem is keverik majd össze őket az osztálytársaik darabjaival.

iskolakezdés,suliscuccok,diy
Forrás: pinterest

Ceruza hackek

Uzsisdoboz

Persze most nem arra gondolok, hogy faragjatok egy dobozt, majd pácoljátok és fessétek. Ha tudsz varrni készíthetsz textilből uzsistasakot vagy készíthettek együtt méhviaszos kendőt amibe számtalan dolgot csomagolhatsz majd a gyerkőcnek a gyümölcsöktől kezdve egészen a szendvicsekig. Ezek az alternatívák ráadásul a környezetet sem terhelik. De, ha van egy egyszerű dobozotok, azt is kidekorálhatjátok matricákkal, filcekkel és festékekkel.

suli,diy,iskolakezdés
Forrás: pinterest
Uzsisdobozok és zsákok

További remek ötleteket az iskolakezdéshez, a galériára kattintva találsz!

Ti készültök már az iskolakezdésre?