December 9-én jótékonysági gardrób vásárt rendez Zséda

Borítókép: December 9-én jótékonysági gardrób vásárt rendez Zséda
Túltermelés, túlfogyasztás helyett fenntartható megoldásokat kell kitalálnunk. Gyere el te is és tegyél az etikus divatért.

Sokkoló, de igaz, az olaj után a divat a második legszennyezőbb iparág a földön, irtózatos túltermelésével a katasztrófa felé sodorja bolygónkat.

Miközben mind vágyunk a szépre, az újra, muszáj elgondolkozni, kell-e mindaz, amit felhalmozunk, valóban szükséges e az állandó vásárlás.

  • Hogyan lehet mindezt etikusan, a jövőnek, gyermekeink jövőjét is szem előtt tartva megvalósítani?
  • Hogyan állhatok énekesnőként nap mint a színpadon csinosan, divatosan, anélkül, hogy közben ne lépjem át az etikus határokat?

Ezek Zséda válaszai:

Mindig törekszem arra, hogy minőséget vásároljak, egy jó anyagból készült időtlen, klasszikus darabot akár 10 év elteltével is elő lehet venni a szekrényből.
Előnyben részesítem a hazai tervezőket, mivel kis kollekciókkal dolgoznak, náluk nem képződik felesleg, ami aztán a szemétégetőben köt ki egy, egy szezon elmúltával. Ezért is választottam 2019-es kalendáriumom témájául a hazai divatot. Nagyon szeretném közelebb hozni a honni tervezőket a közönséghez.
Édesanyámtól tanultam, hogy attól még, mert valami használt, nem értéktelen. Ő valahogy mindig csoda dolgokra akad second hand üzletek polcain.
Ez utóbbit szeretném tovább gondolni, megmutatni! Összefogtunk néhány hazai tervezővel, és december 9-én a BB’z bárba elhozunk jó pár klasszikus vagy akár ikonikus darabot, hogy a vásárlók kedvükre válogathassanak belőlük, akár az ünnepi alkalmakra is.
A jótékonysági vásár teljes bevételét jótékony célra fordítjuk, állami gondozásban élő gyermekek karácsonyi álmait váltjuk belőle valóra.

Esemény:

2018 december 9. 11.00-18.00

Helyszín: BB’Z Bár

További információért kattints ide.

Zséda idén mással is kedveskedik a divat szerelmeseinek. Idén nyolcadik éve készíti el képes kalendáriumát, melynek témájául ezúttal a magyar divatot választotta. A 2019-es kalendárium szerkesztése során minden hónaphoz egy-egy kimagasló és újító hazai divattervező munkásságát csatolta. A kötet exkluzív fotóanyagát ezúttal is Zsólyomi Norbert fotóművész készítette, Zséda a képeken a Molnár Anikó által összeválogatott szetteket viseli, Anikó a könyv társszerzője is Zséda mellett. A fotózás lenyűgöző helyszíneit a Ritz Carlton biztosította.

Minden tervező fejében él egy nő ideál, akire a ruháit tervezi. Nagyon izgalmas játék volt számomra a 12 különböző világ megelevenítése, a 12 ruhához igazított átváltozás. Minden percét élveztem ennek a fotózásnak, inspiráló volt látni, hogy milyen csodákat alkotnak a hazai tervezők.

Rajongok mindannyiuk munkáiért. De van egy ennél is fontosabb gondolat, ami nagyon sokat foglalkoztat mostanában, és ez az etikus divat. Ma, amikor a divat a világ egyik legkörnyezetszennyezőbb iparágának számít nagyon fontos elgondolkodni a fenntarthatóság, a környezettudatosság kérdésén is. Ahogy az élelmiszer iparban a slow food mozgalom, úgy lehet a divatban is egyfajta megoldás, a hazai vásárlása. Nagyon fontos nekem, hogy a hazai tervezőket minden eszközzel közelebb hozzam a közönséghez. - mondja Zséda