Vilmos herceg interjút készített David Attenborough-val – íme a kedvenc idézeteink a világ legismertebb természettudósától

vilmos herceg,david attenborough,klímaváltozás Forrás: Twitter / Kensington palota
A 92 éves David Attenborough a megelőző napon nagy hatású beszédben hívta fel a figyelmet egy konferencián, hogy milyen kevés időnk van tenni valamit a klímaváltozás ellen.
Az Édenkert nincs többé

– mondta David Attenborough rövid, de annál nagyobb hatású beszédében hétfőn, a svájci kisvárosban, Davosban, a Világgazdasági Fórumon. Kifejtette, hogy a tudósok szerint új földtörténeti korba léptünk; az antropocénba, az emberek korába. Itt nézheted meg Sir David beszédét videón:

Kedden pedig egy pódiumbeszélgetésen vett részt a 92 éves természettudós, és a kérdező nem kisebb személyiség volt, mint Vilmos, Cambridge hercege.

Általában nekem szoktak kérdéseket feltenni, úgyhogy örülök, hogy most az egyszer az asztal másik oldalán ülhetek

– jegyezte meg tréfás felütésként a herceg, majd beszélgettek az éghajlatváltozásról, arról, hogy mi kell ahhoz, hogy a világon minél többen komolyan vegyék a ránk leselkedő veszélyeket és persze Sir David nemsokára bemutatásra kerülő doku-sorozatáról, amely Our Planet címmel kerül adásba áprilisban a Netflixen.

Vilmos és Sir David természetesen régóta ismerik egymást, nem csak azért, mert mindketten sokat dolgoztak már a fenntarthatóságért, hanem azért is, mert Attenborough és Vilmos nagymamája, II. Erzsébet királyné jó barátok és alig néhány nap eltéréssel születtek. (Erzsébet 1926. április 21-én, Sir David pedig május 2-án.) Itt nézheted meg a herceg és a természettudós pódiumbeszélgetését:

Ebbe a galériába pedig kigyűjtöttük a kedvenc idézeteinket Sir David Attenborough-tól, az elmúlt napokból és régebbről is: