Cukkini pizza: semmi liszt, minimális szénhidrát, mégis finom

pizza,cukkini,cukkini pizza,recept Forrás: therecipecritic
A cukkínin kívül parmezánból és mozzarellából készül ez a spéci pizza, ami kalóriákból sokkal, de sokkal kevesebbet tartalmaz, mint a hagyományos változtat. Ráadásul arra is alkalmas, hogy a gyerekeddel is megetess némi zöldséget – anélkül, hogy feltűnne neki.

Ha a pizzatészta már megvan, olyan feltéttel dobhatod fel, amivel csak szeretnéd. Készítheted paradicsomos vagy fokhagymás-tejfölös alappal, vega vagy húsos változatban, ezt már rád bízzuk. Egy dologhoz azonban ragaszkodj: a jóféle olvadós sajtokhoz!

Tippek, a tökéletes cukkini pizzához

  • Sózd le a reszlet cukkinit és picit hagyd állni, hogy kieressze a levét, így ropogósabb "tésztát" süthetsz belőle.
  • A pizza átmérője legyen maximum 25 cm, és valóban addig süsd, míg ropogós és aranybarna nem lesz!
  • A szósszal ne kend be teljesen a tésztát, hagyj körben legalább 2 cm-t így kapsz igazán ropogós pizzaszéleket.
pizza,cukkini,cukkini pizza,recept
Forrás: therecipecritic
Cukkini pizza

Cukkinipizza

Hozzávalók

Tésztaalap: 2 ½ csészényi reszelt cukkini (kinyomkodva), 2 nagy tojás, ¼ csészényi liszt, 1½ teáskanál só, ¼ csészényi reszelt parmezán, ½ csészényi mozzarella (felaprítva)

Feltétek: (opcionális): ¼ csésze pizzaszósz vagy sűrített paradicsom, 1 csészényi mozzarella (felaprítva vagy tépkedve), ½ csészényi cheddar sajt (aprítva vagy reszelve), ¼ csészényi pepperoni, ¼ csészényi szeletelt olajbogyó, ½ csészényi szeletelt gomba, 1 tk. szárított oregánó, 1 kisebb marék friss, apróra vágott bazsalikom

Elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 450 fokra.

  2. Tedd egy nagy tálba a cukkinit, tojást, lisztet, parmezánt, mozzarellát és a sót, majd keverd homogénre a masszát.

  3. Öntsd át egy sütőpapírral kibélelt kerek tepsibe, majd süsd 13-16 percig, amíg aranybarna nem lesz a tésztaalapod.

  4. A sütőt vedd le 400 fokra, majd vedd ki a tésztát és pakold meg a feltétekkel: kend meg a pizzaszósszal, tedd rá a sajtot, a többi kiegészítőt és fűszert, majd süsd újabb 10-13 percig. Tálalásnál szórd meg friss bazsalikommal.