Cuki kutyák, akik keresztül-kasul bejárják Skóciát, és még Instagramjuk is van

kutya,west highland white terrier,skócia,utazás,természet,hegyek,tenger,napsütés,felhők Forrás: Instagram
Nincs mit szépíteni rajta: legalább rövid időre szívesen lennénk a helyében ezeknek a szerencsés ebeknek, akik gazdáikkal bebarangolják a varázslatos skót tájakat.

Erről mindannyian beszámolnak Instagram-oldalaikon is, így két legyet üthetsz egy csapásra: nemcsak felvidulhatsz a helyes kis szőrmókok látványától, hanem utazási tippeket is kaphatsz, ha éppen skóciai utat fontolgatnál. És miért ne tennéd? Hiszen amilyen kis ország, annyira elképesztően gyönyörű is.

Casper, aki The Wee White Dug művésznéven fut, utazási blogger szülőkkel, akarom mondani gazdákkal büszkélkedhet, így ő főállásban járja be Skócia nevezetességeit és ikonikus tájait – erről természetesen nemcsak Instagram-oldalán, hanem blogján is tájékozódhatunk. A kis west highland white terrier igazi úri kutya, elegáns outfitekben, például a híres Harris Tweedből készült ruhákban pózol a fotókon (de legalább egy csokornyakkendő mindig van rajta), és hol elegáns kastélyszállókban, hol lakóautókban múlatja idejét.

Pretzel, a tacskó is ügyel az eleganciára, ő általában kiltben, azaz hagyományos skót szoknyában és hozzá való kis kabátkában jelenik meg a nyilvánosság előtt. Invernessben él, de rendszeresen csavarog az ország délebbi vidékein is, szeret kastélyok előtt pózolni, de a Loch Lomondot, Skócia legnagyobb tavát is rendszeresen felkeresi.

Genghis, a springer spániel inkább a hegyekben fordul elő: ő munro-kat gyűjt, vagyis sorozatban mássza meg gazdájával a 3000 láb (914,4 méter) feletti csúcsokat. Összesen 282 van belőlük, ő már a 234-iknél tart, ami nem semmi teljesítmény. Ennek megfelelően a megjelenése is sportosabb: a téli túrák idején rendszeresen bújik overálba, sőt, a havas túrákra kis csizmákba bújtatja tappancsait.

A négylábú csavargók fotóiért kattints a galériára: