Csodaszerek a kamrapolcról – így számolj le a makacs foltokkal a textíliákon!

Borítókép: Csodaszerek a kamrapolcról – így számolj le a makacs foltokkal a textíliákon! Forrás: Hámori Zsófia
Egy folt a ruhán, terítőn vagy bármilyen textílián, pillanatok alatt tönkrevághatja és gyakorlatilag használhatatlanná teheti azokat. Régen, ha valamilyen makacs szennyezős került a ruhára, az idősebb generáció viccesen csak az ecetes ollót ajánlotta. Ma már ugyan léteznek szuper folteltávolítók, amelyek legtöbbje valóban nagyon hatékony, de sokaknál sajnos bőrirritációt és vagy allergiát válthatnak ki. De a jó hír, hogy az ellenszer a pacákra, nem csak ezekkel oldható meg, nagy valószínűséggel eddig is megtalálhatóak voltak a kamrapolcodon!

Amellett, hogy ezek a folteltávolítók igencsak drágák és valóban sok embernél okozhatnak irritációkat, még egy óriási hátrányuk van:

a kényes textíliákat, mint a selyem, pamut vagy gyapjú, igen rövid időn belül teljesen tönkretehetik.

Miközben a borfolttól kezdve egészen a rúzsfoltig, számtalan házi praktikát találhatsz, amivel pillanatok alatt leszámolhatsz a legmakacsabb foltokkal is, csak tudod kell mikor, mihez érdemes nyúlnod, és hogy áztatnod, mosnod, vagy csak bele kell dörzsölnöd őket az adott szövetbe.

Következzen most néhány olyan folt, amelyek közül szinte bármelyik a ruhánkon landolhat napi szinten – és persze a hozzájuk tartozó mosási praktikákat is megosztjuk veletek!

Ti ismertek hasonló házi praktikákat?