Olyan, mint a zacskós tésztaleves, csak egészségesebb, finomabb és nem sokkal bonyolultabb: íme, egy laktató ramen recept
Néha az ember annyira fáradt, hogy alig bírja nyitva tartani a szemét, viszont valami forró, tésztás levesre vágyik. Ilyenkor persze ott van a minden sarki boltban kapható zacskós tésztaleves. Ám az ilyesmit magunk is elkészíthetjük: a ramen, ez a japán tésztaleves laktató és mégsem nehéz étel.
A legtöbb ramen recept sokáig fő, de most természetesen egy gyors, csirkés változatot ajánlunk, ami mindössze 30 perc alatt elkészíthető! Minden hozzávalót beszerezhetünk itthon, még a ritkább fűszerek is megtalálhatók ázsiai boltokban vagy delikáteszekben. Ezek közül a jobbakban speciális ramentésztát is lehet kapni, de a linguini tészta is tökéletesen megfelel hozzá, gluténérzékenyek pedig készíthetik rizstésztából. Ha vega vagy, a csirkét konzerv csicseriborsóval ajánljuk kiváltani. Na szóval íme a recept:
- 1-2 ek olívaolaj
- 1 hagyma (feldarabolva)
- 4 fokhagymagerezd (feldarabolva)
- 0,5 kg csirkemell (felkockázva. vegetáriánusok használhatnak helyette 2 konzervdoboz csicseriborsót is, a levét öntsék le előtte)
- 1 tk só
- 2 tk kömény (őrölt)
- 2 tk csilipor
- 1 tk koriander (őrölt)
- 1 tk szárított oregano (vagy bazsalikomlevél)
- 1 késhegynyi chipotle-por (vagy cayenne-i bors)
- 1 paradicsom (felkockázva)
- néhány darab zöld csili (elhagyható. konzerv is lehet)
- 2 csirkehúsleves-kocka
- 1 l víz
- 10 dkg linguini tészta vagy ramentészta (gluténmentes is kapható)
- avokádószeletek (tálaláshoz, ízlés szerint)
- friss koriander (tálaláshoz, ízlés szerint)
- csíra (pl. brokkoli-, tálaláshoz, ízlés szerint)
- lime (tálaláshoz, ízlés szerint)