Olyan, mint a zacskós tésztaleves, csak egészségesebb, finomabb és nem sokkal bonyolultabb: íme, egy laktató ramen recept

Borítókép: Olyan, mint a zacskós tésztaleves, csak egészségesebb, finomabb és nem sokkal bonyolultabb: íme, egy laktató ramen recept Forrás: instagram
Vega és gluténmentes változatban is ér megfőzni.

Néha az ember annyira fáradt, hogy alig bírja nyitva tartani a szemét, viszont valami forró, tésztás levesre vágyik. Ilyenkor persze ott van a minden sarki boltban kapható zacskós tésztaleves. Ám az ilyesmit magunk is elkészíthetjük: a ramen, ez a japán tésztaleves laktató és mégsem nehéz étel.

A legtöbb ramen recept sokáig fő, de most természetesen egy gyors, csirkés változatot ajánlunk, ami mindössze 30 perc alatt elkészíthető! Minden hozzávalót beszerezhetünk itthon, még a ritkább fűszerek is megtalálhatók ázsiai boltokban vagy delikáteszekben. Ezek közül a jobbakban speciális ramentésztát is lehet kapni, de a linguini tészta is tökéletesen megfelel hozzá, gluténérzékenyek pedig készíthetik rizstésztából. Ha vega vagy, a csirkét konzerv csicseriborsóval ajánljuk kiváltani. Na szóval íme a recept:

Elkészítési idő: 30 perc
4 személyre
Csirkés ramen (tésztaleves)
Hozzávalók
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 1 hagyma (feldarabolva)
  • 4 fokhagymagerezd (feldarabolva)
  • 0,5 kg csirkemell (felkockázva. vegetáriánusok használhatnak helyette 2 konzervdoboz csicseriborsót is, a levét öntsék le előtte)
  • 1 tk só
  • 2 tk kömény (őrölt)
  • 2 tk csilipor
  • 1 tk koriander (őrölt)
  • 1 tk szárított oregano (vagy bazsalikomlevél)
  • 1 késhegynyi chipotle-por (vagy cayenne-i bors)
  • 1 paradicsom (felkockázva)
  • néhány darab zöld csili (elhagyható. konzerv is lehet)
  • 2 csirkehúsleves-kocka
  • 1 l víz
  • 10 dkg linguini tészta vagy ramentészta (gluténmentes is kapható)
  • avokádószeletek (tálaláshoz, ízlés szerint)
  • friss koriander (tálaláshoz, ízlés szerint)
  • csíra (pl. brokkoli-, tálaláshoz, ízlés szerint)
  • lime (tálaláshoz, ízlés szerint)
1. lépés
Egy nagy wokban vagy öntöttvas lábasban párold meg a hagymát az olívaolajban, közepes lángon, két percen át.
2. lépés
Add hozzá a csirkét és a fokhagymát. Párold 5-6 percig, amíg barnulni nem kezd, kevergesd gyakran.
3. lépés
Add hozzá a sót és a fűszereket, kevergesd még 1 percig.
4. lépés
Add hozzá a paradicsomot, a csilit, a leveskockát és a vizet, főzd, amíg forrni nem kezd.
5. lépés
Ha forr, tedd bele a tésztát. Állj ellen a kísértésnek, hogy többet dobj bele az előírtnál – így is megduzzad.
6. lépés
Újra forrald fel, vedd közepesre a lángot és rotyogtasd még 10 percig, vagy amíg a tészta meg nem fő.
7. lépés
Facsard bele a lime-ot, kóstold meg, sózd, ha még szükséges.
8. lépés
Avokádószeletekkel, friss korianderrel, csírával és lime-szeletekkel tálald.