Olyan, mint a zacskós tésztaleves, csak egészségesebb, finomabb és nem sokkal bonyolultabb: íme, egy laktató ramen recept

Olyan, mint a zacskós tésztaleves, csak egészségesebb, finomabb és nem sokkal bonyolultabb: íme, egy laktató ramen recept
Forrás: instagram

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Vega és gluténmentes változatban is ér megfőzni.

Néha az ember annyira fáradt, hogy alig bírja nyitva tartani a szemét, viszont valami forró, tésztás levesre vágyik. Ilyenkor persze ott van a minden sarki boltban kapható zacskós tésztaleves. Ám az ilyesmit magunk is elkészíthetjük: a ramen, ez a japán tésztaleves laktató és mégsem nehéz étel.

Olvasd el ezt is!

A legtöbb ramen recept sokáig fő, de most természetesen egy gyors, csirkés változatot ajánlunk, ami mindössze 30 perc alatt elkészíthető! Minden hozzávalót beszerezhetünk itthon, még a ritkább fűszerek is megtalálhatók ázsiai boltokban vagy delikáteszekben. Ezek közül a jobbakban speciális ramentésztát is lehet kapni, de a linguini tészta is tökéletesen megfelel hozzá, gluténérzékenyek pedig készíthetik rizstésztából. Ha vega vagy, a csirkét konzerv csicseriborsóval ajánljuk kiváltani. Na szóval íme a recept:

Recept
Elkészítési idő: 30 perc
4 személyre
Csirkés ramen (tésztaleves)
Hozzávalók
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 1 hagyma (feldarabolva)
  • 4 fokhagymagerezd (feldarabolva)
  • 0,5 kg csirkemell (felkockázva. vegetáriánusok használhatnak helyette 2 konzervdoboz csicseriborsót is, a levét öntsék le előtte)
  • 1 tk só
  • 2 tk kömény (őrölt)
  • 2 tk csilipor
  • 1 tk koriander (őrölt)
  • 1 tk szárított oregano (vagy bazsalikomlevél)
  • 1 késhegynyi chipotle-por (vagy cayenne-i bors)
  • 1 paradicsom (felkockázva)
  • néhány darab zöld csili (elhagyható. konzerv is lehet)
  • 2 csirkehúsleves-kocka
  • 1 l víz
  • 10 dkg linguini tészta vagy ramentészta (gluténmentes is kapható)
  • avokádószeletek (tálaláshoz, ízlés szerint)
  • friss koriander (tálaláshoz, ízlés szerint)
  • csíra (pl. brokkoli-, tálaláshoz, ízlés szerint)
  • lime (tálaláshoz, ízlés szerint)
1. lépés
Egy nagy wokban vagy öntöttvas lábasban párold meg a hagymát az olívaolajban, közepes lángon, két percen át.
2. lépés
Add hozzá a csirkét és a fokhagymát. Párold 5-6 percig, amíg barnulni nem kezd, kevergesd gyakran.
3. lépés
Add hozzá a sót és a fűszereket, kevergesd még 1 percig.
4. lépés
Add hozzá a paradicsomot, a csilit, a leveskockát és a vizet, főzd, amíg forrni nem kezd.
5. lépés
Ha forr, tedd bele a tésztát. Állj ellen a kísértésnek, hogy többet dobj bele az előírtnál – így is megduzzad.
6. lépés
Újra forrald fel, vedd közepesre a lángot és rotyogtasd még 10 percig, vagy amíg a tészta meg nem fő.
7. lépés
Facsard bele a lime-ot, kóstold meg, sózd, ha még szükséges.
8. lépés
Avokádószeletekkel, friss korianderrel, csírával és lime-szeletekkel tálald.

greatist.com

Tovább olvasok
Válás után a szülők költöznek hetente, nem a gyerek – ez a nesting módszer

Te mit szólnál, ha egyik héten itt, másik héten ott kéne laknod? Nem lenne túl komfortos, ugye? Akkor miért várnád el ezt egy válás után a gyerekedtől, aki az egészről nem tehet? Ebből indul ki a nesting módszer (ami magyarul kb. „fészekrakás” –t jelent). Nincs a másik szülőnél felejtett ruha, kabát vagy tankönyv, nem szakad ki a gyerek a biztonságot nyújtó környezetből.

Luxuslakosztályok, amik az emeletes ágyaik miatt kapósak

Az emeletes ágy tipikusan olyan dolog, amire gyerekként mindenki vágyik. Felnőttként viszont már kevésbé érezzük ezt a vonzalmat – hacsak nem kukkantunk be ezekbe a butikhotelekbe.

Kövess minket

A negyed éves Éva előfizetésed mellé most fél évig az APA magazin 3 lapszámát is megkapod

Csak 2970 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem