Pestóval és sajttal töltött kenyér, a pizza méltó ellenfele

kenyér,meleg kenyér,recept,pesto,sajt,pestos kenyér,martha stewart
Forrás: marthastewart.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Kenyér, pesto, mozzarella és még megint csak sajt. Mindössze ennyi hozzávalóból áll össze az az isteni fogás, ami egyaránt tökéletes lehet vacsorára vagy épp reggelire.

A recept egyik hozzávalója sem túl költséges, ráadásul pepecselned sem kell az elkészítésével, hiszen faék egyszerűségű: némi szeletelés, némi kenegetés, pár perc várakozás míg sül a sütőben a kenyér, és kész is!

Akár magában eszitek, akár felvágottal, olívabogyóval vagy szárított paradicsommal, garantáltan megnyalja majd mind a tíz ujját, aki megkóstolja!

Sajtos-pestós kenyér

pesto,kenyér,sajt,recept,martha stewart
forrás: pinterest
Sajtos-pestós kenyér. Ha kedved tartja, szeletelés helyett „kockázhatod” is!
Olvasd el ezt is!

Hozzávalók

  • 1 nagy kenyér
  • ¼ csészényi pesto
  • 150 gramm mozzarella (vékonyan szeletelve)
  • 150 gramm taleggio vagy más ízes sajt (vékonyan szeletelve)

Elkészítése

  • Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

  • Szeleteld fel a kenyeret nagyjából 2-2,5 centiméterenként úgy, hogy ne vágd végig a szeleteket. Kell, hogy kapj majd egy talapzatot, így nem esik majd szét a kenyér.

  • Minden kenyérszelet közé tegyél egy teáskanál pestót, egy szelet mozzarellát és egy szelet taleggiót.

  • Csomagold a kenyeret alufóliába, majd tedd a sütőbe nagyjából 20-25 percre, míg a kenyér ropogósra nem sül, a sajt pedig meg nem olvad.

De ha szívesebben ennél inkább egy tányér isteni finom tésztát, arra is tudunk ám ötleteket adni. Kattints a galériára a receptekért!

Nézd meg a galériánkat> 3 kép
Tészta receptek, amikhez elég egyetlen edény

marthastewart.com

Tovább olvasok
Napi horoszkóp május 26.: a Szüzek a környezetük bizalmát élvezik, a Skorpiókra új kihívás vár

A hét utolsó napján is érdemes elolvasnod, mit üzentek neked a csillagok!

Az evés tanulható (és akár fogyáshoz is vezethet), állítja Tóth Balázs pszichológus, a Nemdiéta megalkotója

Tóth Balázs egész életében az ember kapcsolatát kutatta az étellel. Most a Semmelweis Egyetem doktoranduszaként folytatja ugyanezt, de közben saját, hamarosan nyíló stúdiójában is alakítja a hozzá fordulók életmódját. A legtöbben persze fogyni szeretnének, de Balázs módszere komplexebb, mint a kalóriaszámlálás.

Kövess minket

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem