Chuck Norris - Hálaadás Ünnep

Borítókép: Chuck Norris - Hálaadás Ünnep
A Baptista Szeretetszolgálat meghívására Budapestre érkezik Chuck Norris. Az egykori legendás akcióhős, a híres színész feleségével együtt jön Budapestre, hogy részt vegyen a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi jótékonysági rendezvényén, a Cipősdoboz gálán november 24-én a Papp László Sportarénában. A sztárvendég ezzel útjára indítja az országos akciót, mely során a Szeretetszolgálat cipősdoboz méretű ajándékokat gyűjt a rászoruló gyermekeknek.

Az 1996 óta működő Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány alapítója a Magyarországi Baptista Egyház, „megálmodója” és máig is az elnöke Szenczy Sándor baptista lelkész. Az alapítvány célja kezdetektől fogva az volt, hogy Jézus Krisztus szeretetparancsa alapján segítsen a rászorulókon itthon és külföldön.

A Szeretetszolgálat feladatai, funkciói között szerepelnek a szociális közfeladatok ellátása; erős missziós tevékenység a határokon túl; a közintézmények működtetése; a szociális gondoskodás hagyományainak, valamint a keresztény értékeknek az ápolása; az ellátott szakterületek folyamatos fejlesztése; a feladatellátások anyagi fedezetének biztosítása; azonnali jelenlét egyéb össztársadalmi problémák esetén; és nem utolsó sorban kiemelten eredményes tehetséggondozó projektek működtetése.

A Baptista Szeretetszolgálat 2004-ben indította útjára karácsonyi Cipősdoboz Akcióját, melynek célja a rászoruló, árva, nagycsaládos, vagy beteg gyerekek karácsonyi megajándékozása. Az adománygyűjtés 2004-es elindulása óta ma már országszerte 294 gyűjtőponton várják a gyerekeknek szánt, ajándékokkal megtöltött dobozokat az adventi időszakban. Aki pedig nem tud ajándékot készíteni, az a 1355-ös telefonszámon hívásonként 300 forinttal vagy a szervezethez önkéntesként csatlakozva is segítheti a nemes akciót.

A jubileumi, 15. évébe lépő Cipősdoboz Akciót szervező Szeretetszolgálat szeretett volna idén egy olyan világsztárt vendégül látni, aki baptista, s egyben igen népszerű is, s általa kellő figyelmet kaphat nagyszabású jótékonysági akció, melyet immár kilencedik alkalommal ad helyet az Aréna. A 78 éves sztár, Chuck Norris baptista családból származik, fontos számára a hit. Ennek szellemében is neveli hét gyermekét és tizenhárom unokáját. A legendás színész lelkesen jótékonykodik is, saját alapítványát rászoruló gyerekek megsegítésére hozta létre feleségével, Gena-val, ezért szívesen vállalták a felkérést. A hálaadás, mely az egyik legfontosabb ünnepnek számít az Amerikai Egyesült Államokban, Chuck Norris családja is nagy becsben tart. Chuck Norris és felesége egyenesen a saját hálaadási vacsorájáról érkezik Magyarországra, hogy a nagyszabású gála díszvendége legyen.

Cipősdoboz Akció mellé állt hazai influencerek:

  • Kollányi Zsuzsi, Radics Gigi és Dér Heni énekesnők
  • Babos Tímea teniszezőnő
  • Michelisz Norbert autóversenyző
  • Kulcsár Edina magyar szépségkirálynő, modell
  • A Margaret Island együttes
  • Bereczki Zoltán és Pintér Béla színészek
  • Mező Misi énekes
  • Vujity Tvrtko író, újságíró

Érdekességek Chuck Norris-ról:

Harcművészete

1958-ben csatlakozott a Légierőhöz, mint katonai rendész Dél-Koreában szolgált, de sosem harcolt. 1962. augusztusában leszerelt, majd megnyitotta karateiskolahálózatát. Fekete övet szerzett 4 harcművészeti ágban is. Tíz éves harcművészeti pályafutása során összesen 5- ször szenvedett vereséget. 1968 végén profi középsúlyú karatebajnoki címet nyert, mely a következő 6 évben is az övé volt. 1969-ben elnyerte a Karate Hármas Koronáját a legtöbb versenygyőzelmével az adott évben, valamint a Fekete Öv magazin díját, az Év Karatésa címet. Saját harcművészeti stílusa: Chun Kuk Dót (Egyetemes út)

Filmművészete

1969-ben került sor filmes debütálására Dean Martin filmjében, a Bontóbrigádban. 1972-ben a A Sárkány útja című filmben mint Bruce Lee ellenfele szerepelt. 1974-ben elkezdte az MGM Stúdió színésziskoláját. Norris első főszerepe az 1977-es Országúti bunyós volt. 1992-ben önmagát alakította a testvérrendezésű A bajnok és a kölyök című filmjében. 1980-as évek végére csillaga leáldozni látszott, így 1993-ban elkezdte a Walker, a texasi kopó forgatását, mely nyolc évig futott a CBS csatornán. Összesen 31 filmes szerepben ismerhettük meg és további 6 sorozatban szerepelt.

Kultuszáról röviden:

Az internetezők körében 2005 körül kezdett elterjedni az a mém, hogy Chuck Norrist emberfeletti képességekkel felruházó humoros, abszurd megállapításokat találnak ki. Ez a fajta viccelődés Magyarországon is annyira népszerűvé vált, hogy az M0-s híd névválasztására kiírt szavazáson egy ideig a Chuck Norris név vezetett, amire Stephen Colbert is felfigyelt.

magyar site: http://www.csaknorisz.hu/

twitter: https://twitter.com/chuck_facts

egyéb: http://unciklopedia.org/wiki/Chuck_Norris

hivatalos: https://chucknorris.com/

Chuck Norris magyar hasonmása

A Meglepkék csapata 2017 őszén hirdetett meg egy válogatást, ahol Chuck Norris hasonmását keresték. A győztes egy magyar vállalkozó, Krista Gábor lett, akiről bebizonyosodott, hogy nem csak a barátai szerint hasonlít megszólalásig a világhírű akcióhősre.

Ifjúsági és Felnőtt Karate Európa-Bajnokság

A sztár látogatásával éppen egy időben szervezik az Ifjúsági és Felnőtt Karate Európa-Bajnokságot Budapesten. A november 22-25. közötti rendezvény egy nagyszabású karate családi sportnap és bemutató show keretében színvonalas programmal készül a versenyzők, a fiatalok, a felnőttek és a családok részére. A verseny az utánpótlás és a felnőtt korosztály számára biztosít kiemelt nemzetközi versenyzési és tapasztalatszerzési lehetőséget, amely a 2019 évi tokyoi Karate Világbajnokság kvalifikációs megmérettetése európai szinten.