Emilia Clarke, Tom Hiddleston és más világsztárok megalázó castingja: sokatmondó videó

emilia clarke,trónok harca,casting
Ellenállhatatlanul viccesek ezek a szexista beszólások, amiket szegény színésznők megkapnak a castingon, mert nem elég vékonyak, nem elég fehérek vagy mert van gyerekük.

Minden kezdő, fiatal színész tudja, hogy ha nagyon akar egy szerepet, akkor a castingon keményen, ugyanakkor rugalmasan kell küzdenie érte. Szó nélkül kell tűrnie, hogy méricskélik, passzol-e az arca vagy a testtartása a karakterhez, amit a rendező elképzelt, ahogy azon sem sértődhet meg, ha a drámai nagyjelenetbe épphogy csak belekezdeni hagyják, aztán már jön is a „köszönjük, majd értesítjük”. De ennél persze cifrább dolgok is szoktak történni a castingokon, és ilyeneket láthatunk most némi groteszk beütéssel, vígjátéki elemekkel; csakhogy kezdő színészek helyett brit világsztárokat láthatunk, amint épp porig alázzák őket. Emilia Clarke, a Trónok harca Daeneryse, Gemma Arterton, Gemma Chan és Felicity Jones értetlenül áll az olyan megjegyzések előtt, mint:

„Az intelligencia nem érdekel minket különösebben” – majd rögtön utána hozzáteszik, hogy

Ugye tisztában vagy vele, hogy a női főszerepről van szó?
felicity jones,komédia,casting
Felicity Jones éppen nem érti, miért kérik, hogy vetkőzzön

Ezt követően is röpködnek a szexista megszólalások: “Megpróbálnád egy kicsit több sminkkel?”, és valahányszor belekezdenének a drámai nagymonológjukba, a casting direktorok már az első néhány szónál félbeszakítják őket, majd megkérik Felicity Jonest, a Star Wars: Zsivány Egyes sztárját, hogy:

Casting director 1.: Levennéd a pulcsidat?

Casting director 2.: És a blúzt.

Felicity: ...Tényleg szükséges ez?

Casting director 2.: A karater kedvéért.

Felicity: Dehát ő orvos.

Casting director 2.: Igen, de nagyon meleg van a kórházban.

Felicity: Dél-Londonban?

Casting director 2.: Pontosan.

Felicity: A forgatókönyv szerint november van.

lena headey,trónok harca,casting
Lena Headey: Ez most komoly?

És így tovább, majd Florence Pugh-tól megkérdezik, hogy “Nem tudnál egy kicsit… karcsúbb lenni?... Karcsúnak képzeljük a hősnőt, nagy mellekkel.” Gemma Chanen persze azt kérik számon, hogy nem elég fehér. Lena Headeyt, aki Cerseit szokta játszani a Trónok harcában, még megszólalni sem hagyják, merthogy „mi főszereplőnőt keresünk, nem a főszereplőnő anyukáját”. Majd amikor Lena szó nélkül távozik, összenéznek:

– Hát ennek meg mi baja?
– Biztos klimaxol.
tom hiddleston,casting
Tom Hiddlestonnak meg sem kell szólalnia és máris megkapja a szerepet

Szenzációs humora van a BBC-nek, nemde? A fekete bőrű Wunmi Mosaku-ra nemes egyszerűséggel azt hiszik, hogy egy asszisztens, akit ki lehet küldeni kávéért.

Slusszpoénként megjelenik Tom Hiddleston szexi égszínkék ingben, közli, hogy a főszereplőnő szerepére pályázik, és azonnal, összeolvasás nélkül meg is kapja. Éééértitek, ugye?

A BBC komikus kisfilmjében felbukkan még Katie Leung mint asszisztens, akit a Harry Potter-filmekben Chenként ismertünk meg, de őt sem hagyják megméretni magát.

katie leung,casting,szexista
Katie Leung már 31 éves... wow!

Ja, itt a videó:

Nézd meg ezt a galériát is: