Budapest legjobb kávézói - Teszteltük, hová érdemes menned

Borítókép: Budapest legjobb kávézói - Teszteltük, hová érdemes menned
Három budapesti hely is bekerült a világ legjobb kávézói közé. Leteszteltük, és eláruljuk, milyenek voltak Budapest legjobb kávézói. A joy.hu összeállítása.

Mikor meghallottuk, hogy három magyar kávézó is bekerült a Lonely Planet kifejezetten kávézókról szóló útikalauzába, csak egy dologra tudtunk gondolni:

irány kávét tesztelni!

Szintén kávé rajongó kolléganőmmel bevettük a belvárost, és jó pár különlegességet megkóstoltunk a három kávéházban, amelyek a világ egyik legnépszerűbb útikalauza szerint 37 ország 150 kávézója között mindenképp illik említeni

a Madal Cafét, a My Little Melbourne-t, és a Kontaktot.

Először egy kicsit izgultunk, hogy hogy fogjuk majd bírni a sok koffeinnel a tesztelős napot, de aztán megtudtuk, hogy ezekben a bizonyos speciality kávékban, amelyeket a három kávézóban lehet kapni, nincs sok koffein, inkább az ízélmény számít. Így aztán nyugodtan vetettük bele magunkat a belvárosi kávé túrába, ugyanis mindhárom hely a gyönyörű belvárosban található.

Eláruljuk, milyenek voltak igazából Budapest legjobb kávézói.

My Little Melbourne

A My Little Melbourne az ausztrál kávékultúrát mutatja be, és még oktatásokat is tartanak az igazán lelkes kávézóknak. A belvárosi üzletük mellett a harmadik kerületben is található a This Is Melbourne Too, ahol egy korábbi tesztünkön már jártunk, ugyanis szuper kutyabarát hely.

A Madách téri kávézóban először egy flat white-ot kóstoltunk, ugyanis ez épp a világ egyik legdivatosabb tejes finomsága, majd megnéztük a kávézó Brew Bar részében, hogyan készül egy csepegtetett filteres kávé, ezután pedig egy előre csomagolt, jeges Cold Beans kávét ittunk, szigorúan tej nélkül, jéggel, ahogy kell.

Mindegyik kávé pont annyira volt édes, és pont annyira volt keserű, amennyire ennek az italnak lennie kell, azaz egy tökéletes ízélményt kaptunk, emellett pedig olyan kedves kiszolgálást, hogy a mosolyt is simán felüthetnék a blokkra a tételek közé, hiszen nem volt hiány belőle.

Profi baristák, zseniális kávé megoldások, könnyű megközelíthetőség, szuper kedves kiszolgálás, azaz csillagos ötös!

5/5 pontot adunk a Melbourne-nek. Az ott készült képeket a galériában látod.

Madal Cafe

A Madal Café a Hollán Ernő utcában várja a kint a teraszon, és bent, a minimalistán és divatosan berendezett kávézó részen a különlegességeket kipróbálni vágyókat. Egy jó meleg napon érkeztünk hozzájuk, így a nagyon kedves barista egy igazi nyári, frissítő, gyümölcsös kávét javasolt, illetve egy klasszikus flat white-ot is kipróbáltunk. A Budapesten már három helyen található Madalban (Alkotmány utca, Ferenciek tere, Hollán Ernő utca) speciality kávékkal dolgoznak, így a vendégek választhatnak, közepes vagy erős pörkölésű, a világ melyik feléről származó, tejes vagy tej nélküli kávékat kósoltnak.

A flat white tejkrémje tökéletes volt, az ügyes kezű barista gyönyörű mintát varázsolt a tetejére, amitől pedig teljesen elámultunk, az a gyümölcsös, jeges, vérnarancsos kávé volt.

A nagy nyári melegben egy szénsavas, vérnarancsos, jeges alapra két ristrettót öntenek, így készül a blood orange ice coffee, ami bár elsőre bizarrul hangzik, ha egyszer megkóstolod, nem is akarsz majd más koffeines italt inni nyáron.

A vérnarancsos finomság csak egy a rengeteg extra kávé közül, amit a Madalban ihatunk. Az biztos, hogy mi is visszatérő vendégek leszünk.

Gyors és ügyes kiszolgálás, óriási választék, extra finomságok, jó megközelíthetőség, kedves személyzet. Kedvenc helyeink egyike lett, az biztos.

5/5 pontot adunk a Madalnak. Az ott készült képeket a galériában látod.

Kontakt

A Kontakt a Röser udvarban található, a belvárosban, mégis kissé eldugott helyen. Az udvarban néhány üzlet és vendéglátó hely található, nyugodt, és kissé hipster hangulatú. A Kontakt egy kicsi, minimalista hely, különlegessége pedig a csapolt, nitrós Roket kávé, ami hidegen érkezik a pohárba a csapból. Ezen kívül speciality kávét ihat az ember, hidegen vagy melegen. Feketén ajánlják legjobban az italt.

A nagy melegben jeges kávéra szavaztunk, és már el is kezdtük mondani, hogy sok tejjel, cukor nélkül, de a barista srácok elárulták, hogy a Kontaktban nincs variálás: egy méretű jeges kávé létezik, mindig ugyanannyi tejjel készül, ugyanolyan pohárban, ugyanannyi jéggel.

Filozófiájuk, hogy egy dolgot kell csinálni, de azt jól, viszont a kávé cukrozás semmiképp sem jó szerintük, így cukor nincs is a kávézóban egyáltalán. Ha szereted az édes kávét, nem biztos, hogy ez lesz a te helyed, de hidd el, ha egyszer megkóstolsz egy igazán jót az italból cukor nélkül, többet nem is akarod majd édesíteni.

A jegeskávé valóban nagyon finom volt, egy kicsit a helyből hiányoltuk a dizájnt, illetve nem találtuk meg azt a bizonyos "extrát". Ettől függetlenül érthetően került a legfinomabb kávék közé az, amit a Kontaktban készítenek.

Jól megközelíthető, különleges, finom, és egyedi a filozófiájuk, igazán profi a csapat.

5/4 pontot adunk a Kontaktnak. Az ott készült képeket a galériában látod.

A Lonely Planet Egy kóstolói kalauz a világ legjobb kávéélményeihez című kiadása már elérhető, büszkék vagyunk rá, hogy három magyar hely is bekerült a legjobbakról szóló listába. Járd végig te is a kávézókat, és legyen részed egy különleges ízélményben.