Tökmagos brokkoli fasírt - amit még a gyerekek is szeretnek

Borítókép: Tökmagos brokkoli fasírt - amit még a gyerekek is szeretnek
Villámgyors tízórai ötlet finnyás gyerkőcöknek.

A brokkoli tápanyagokban rendkívül gazdag, ugyanakkor energia és szénhidráttartalma igen alacsony. Vitaminjai közül kiemelendő a B1, B2, B6, a folsav, a C-, K-vitamin és az A-vitamin provitaminja (előanyaga) a béta-karotin. Ásványi anyag tartalma is éppen olyan értékes, hiszen bővelkedik káliumban, kalciumban, magnéziumban, nátriumban, vasban, cinkben és foszforban. Mindemellett értékes rostforrás, aminek köszönhetően jótékony hatást fejt ki emésztőrendszerünkre, valamint a székrekedéses panaszokat is enyhíti. A növényi tápanyagok, úgynevezett fitonutriensek egész sorát tartalmazza, ezért tekinthető betegségeket megelőző, egészségvédő zöldségfélének.

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

1 csomag gyorsfagyasztott brokkoli 1/2 csomag tökmag 2 db tojás 4 ek apró szemű zabpehely 1-2 ek panírmorzsa Ízesítés: só, bazsalikom, petrezselyemzöld kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

A brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Turmix gép vagy botmixer segítségével összetörjük a brokkolit, hozzáadjuk az egész tojásokat, az apró szemű zabpelyhet, a pirított tökmagot, a sót és a zöldfűszereket. Zsemlemorzsa hozzáadásával formázhatóvá gyúrjuk. Kevés kókuszolajon serpenyőben készre sütjük.

Forrás: BabaMama és KidExpo

Szeretnéd további egészséges ételekkel bővíteni a repertoárodat? Galló Nóra tarsolyában bőven akad még olyan könnyen elkészíthető recept, ami a te csemetéd legújabb kedvence lehet. Látogassatok el a BabaMama és KidExpóra és vegyetek részt Nóra ingyenes tanácsadásain és színpadi bemutatóin. Az újdonságokban és élményekben gazdag családi hétvégén díjmentes szakmai tanácsadásokon vehettek részt, megnézhetitek, és kipróbálhatjátok a legfrissebb babaápolással és gondozással kapcsolatos innovációkat, közel 200 játékújdonságot, de lesz profi baba- és gyerekfotózás is. A BabaMama és KidExpo november 16-18. között minden nap 10-18 óráig várja az érdeklődőket a Budapest Arénában!