Ennyi borra lesz szükséged egy vendégfogadáshoz

Borítókép: Ennyi borra lesz szükséged egy vendégfogadáshoz Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
Az egyik legkínosabb jelenet, amellyel szembesülhetünk egy házibuli során – amellett, hogy nem készültünk megfelelő mennyiségű étellel kicsik és nagyok számára – egész biztosan az, hogy kevés bort vásároltunk a kelleténél. Bizton állíthatjuk, hogy a legnehezebb feladat a mennyiségek beállítása.

Számítunk egy bizonyos résztvevő számra, osztunk-szorzunk az előétellel, főétellel, desszerttel, a lelkes rokonság közreműködését is figyelembe vesszük. Mindig van azonban – szerencsére – egy lelkes nagymama egy tálca rigójancsival, egy túlbuzgó nagynéni egy jó adag mákos vagy diós kaláccsal, és egy mindenkinél izgágább manó a családban, aki több kiló ínycsiklandó finomsággal látja el az összegyűlt seregeket.

Nyilvánvaló, hogy a rokonság a finom falatok mellett bizonyos mennyiségű alkohollal is megtámogatja a közös ünneplés alappilléreit. A vállalkozóbb kedvű nagybácsik általában egy üveg több éves konyakkal járulnak hozzá a jó hangulathoz, de az ilyen alkalmakkor több palack igazán jó – és rossz – bor is a kezünkbe kerülhet barátainknak, családunknak hála. A minőségre és a családi ízlésre azonban kevés esetben alapozhatunk...

HA ÉRDEKEL A FOLYTATÁS, KATTINTS IDE!