Bocuse d'or 2018: íme a legsokatmondóbb képek a szakácsversenyről

Borítókép: Bocuse d'or 2018: íme a legsokatmondóbb képek a szakácsversenyről Forrás: Getty Images
A magyar csapat Pohner Ádám vezetésével a nyolcadik helyen végzett, ezzel bejutott a Bocuse d'or 2019-ben esedékes lyoni világdöntőjébe. Az európai döntőt Norvégia nyerte. Nézegessetek fotókat a világ talán legrangosabb gasztroeseményéről!

Egyre fontosabb, hogy mit eszünk, milyen alapanyagokat milyen körítéssel és milyen tálalásban, és éppen ezért egyre nagyobb érdeklődéssel kíséri figyelemmel a magyar közvélemény, amikor a szakácsművészet – hogy stílszerűen fogalmazzunk – krémje összeméri az erejét. A Bocuse D’Or szakácsversenyt a főzés olimpiájaként szokták emlegetni, és Magyarországon különösen nagy presztízse van a versenynek 2016 óta, amikor Széll Tamás megnyerte az európai versenyt. Széll az idei európai döntőn a zsűrielnök tisztségét töltötte be.

A 2018-as európai döntőt, amely a 2019-es lyoni világdöntő előszobája is egyben, Norvégia nyerte; a második helyen Svédország, a harmadikon Dánia végzett. Magyarországot a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje, Pohner Ádám képviselte; a 24 éves fiatalember hétfőn versenyzett Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke segédletével. A magyar csapatot 60-70 fős szurkolótábor buzdította Torinóban, tudósít az MTI.

Forrás: Facebook / Culinary Institute of Europe
Pohner Ádám egy korábbi versenyen

A Bocuse d’ort több mint 30 éve, 1987 óta rendezik meg, a világdöntőre mindig Lyonban kerül sor, kétévente. A verseny alapítója a világhírű séf, Paul Bocuse.