Így boroznak ők – Bereznay Tamás

Borítókép: Így boroznak ők – Bereznay Tamás Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
Szeretjük, tiszteljük, használjuk és élvezzük. A bor mindennapjaink része. Ezerarcú nedű, melyben mindenki megtalálja a maga ízlésének leginkább tetszőt. De kinek mit is jelent igazán? Bereznay Tamás mesterszakácsot kérdeztük erről.

A borról az jut először eszembe, hogy...

.... Balaton-felvidék. Ez a kedvenc honi borvidékem. Emellett a bor számomra kvázi mindennapi munkaeszköz, hiszen nekünk, séfeknek, sokat és sokfélét kell kóstolnunk ahhoz, hogy megtaláljuk az adott fogáshoz leginkább passzoló ízvilágot. De még ennél is tovább megyek: a bor ihletadó. Nem pusztán igazodik ahhoz, amit épp készítek, de maga is formálja azt.

A kedvenc borom...

... talán a rajnai rizling, de őszintén szólva nagyon nehezen tudok választani. Szerencsés ember vagyok, civilben és a szakmámból kifolyólag is sok jó borral találkozom. Három barátommal együtt például néhány évvel ezelőtt indítottunk egy blogot, melyen keresztül Kelet-Európa borvidékeit igyekeztünk közelebb hozni az emberekhez. Ennek köszönhetően megismerkedhettem többek között grúz, szlovén, szerb és bolgár borokkal, ráadásul valamennyihez sikerült nagyszerű fogásokat társítanunk. Emellett a hazai terepet is nagyon jól ismerem, hiszen számtalan borvacsorára főztem már az ország minden szegletében.

A TÖBBI VÁLASZÉRT KATTINTS IDE!