Négyféle bejglitöltelék

Négyféle bejglitöltelék

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Közkívánatra a mákos, diós, gesztenyés és szilvás begjli töltelékének receptjei.

Az alábbi töltelékek receptjei saját, sokszor elkészített nem is annyira különleges, mintsem tuti bevállt receptek.
Szerintünk a legfinomabb, mákos bejglitöltelék, de kinek mi a ízlése ugye. :-)

Ha egy kicsit spórolnál a kalórián, használj xilitet sütéshez (ez esetben en add a semmiképp sem állatnak a maradékot! - lásd keretes írásunk), vagy más süthető édesítőszert.

Diétás bejgli...hm, hát teljeskiörlésű lisztből és édesítőszerrel lehet készítni ha muszáj, de inkább egyél kevesebbet az eredetiből. :-)

Sose feledd, egy omlós, finom bejgli csodálatos karácsonyi ajándék is lehet!

Gesztenyés töltelék


Hozzávalók (2 bejglihez): 50 deka gesztenyemassza, 4 evőkanál rum vagy rumaroma, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál cukor

1. Keverd el a cukrot a tojássárgájával egész habosra, add hozzá a gesztenyemasszát, a rumot, majd keverd egész lágyra robotgéppel.
2. Ha úgy érzed, túl nehéz, adj hozzá 1-2 evőkanál tejfölt.

Mákos töltelék


Hozzávalók (4 bejglihez): 4 deci víz, 60 deka kristálycukor,
80 deka darált mák, 2 kis zacskó apró szemű mazsola, 1 citrom héja, 2 csomag vaníliás cukor, kábé 2 deci sárgabaracklekvár (a mennyiség nagyban függ a lekvár sűrűségétől)

1. Főzz sűrű szirupot a cukorból és a vízből, majd forrázd le vele a mákot.
2. Keverd el vele a hozzávalókat, utolsónak a lekvárt add hozzá fokozatosan, hogy végül sűrű masszát kapj.

A diós és a szilvás receptet a következő oldalon találod

--pagebreak--

Diós töltelék


Hozzávalók (4 bejglihez): 4 deci víz, 60 deka kristálycukor, 80 deka darált dió, 2 kis zacskó apró szemű mazsola, 1 citrom héja, 2 csomag vaníliás cukor

1. Főzz sűrű szirupot a cukorból és a vízből, majd forrázd le vele a diót.
2. Keverd el vele a hozzávalókat – ha túl sűrű, hígítsd tejjel vagy vízzel.

Szilvás töltelék


Hozzávalók (2 bejglihez): 50 deka mélyhűtött szilva,
1citrom héja, 15 deka kristálycukor, vagy a szilva és a cukor helyett nagyon sűrű házi szilvalekvár

1. Egészen apróra darabold fel a szilvát, egy evőkanálnyi vízen kezdd el párolni, és ha már kevéske levet engedett, keverd hozzá a cukrot. Főzd fél órát fedő alatt (ha lekvárt használsz, öt percig rotyogtasd), majd add hozzá a reszelt citromhéjat.
2. Főzd további fél órát immár fedő nélkül, egészen sűrűre (a lekvárt csak pár percig). Ha nem volna elég édes, keverhetsz hozzá kevéske cukrot vagy baracklekvárt.

Háromféle bejglitészta-receptünk is van.
ITT TALÁLOD őket!

Szöveg: Kalmár Virág, fotó: Reichel Tamás

Ez bizony nem városi legenda, kisállatainknak valóban nem adhatunk xilittel készült ételt (maradékot sem), akut májleállást okozhat náluk! Ráadásul egyes források szerint már kb. 100 mg/testtömegkilogramm elfogyasztása után (egy 10 kg-os kutya adagja 1 gramm) 10-60 percen belül súlyos vércukorszint-csökkenés következhet be. Ez pedig erős hányást, remegést, ájulást, legrosszabb esetben kómát okozhat kiskedvencünknek.

Tovább olvasok
Ruccanj ki Szlovéniába, szép helyek vannak arra!

A környező országok tele vannak olyan felfedezésre váró helyekkel, amit semmiképp ne hagyj ki. Most Szlovéniából hoztunk egy gyönyörű kedvcsináló videót.

Kövess minket

Most kevesebb, mint két Éva magazin áráért hármat kapsz, köztük elsőként a Joy-kuponosat!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem