Instagram inspirációk: hogyan hordd a batikolt mintát

Borítókép: Instagram inspirációk: hogyan hordd a batikolt mintát Forrás: pinterest
Azelőtt otthon festegettük a batikolt cuccokat, manapság a divattervezők teszik ezt helyettünk. A batik idén nyárra teljes értékű trenddé nőtte ki magát, de nem könnyű viselni, ezért mutatok pár tippet az instagram segítségével.

A divattervezők nosztalgikus hangulatban vannak, ezért visszanyúltak a 70-es évek hippijeihez és a 90-es évek acid-house rave bulijaihoz. Bár az elmúlt évtizedekben meglehetősen rossz hírnévre tett szert a batik, de most nőies fazonokkal és új szabásvonalakkal fiatalítottak rajta.

Harmonikus színek a remekül összerakott outfitben. A klasszikus vonalvezetésű szoknya új értelmet nyer a batik mintával, a megcsomózott maszkulin ing pedig remekül passzol hozzá. Üdítő hatásúak a fehér kiegészítők és a kagylóékszerek, amik az idei nyár slágerei.

Az ingruha egy megunhatatlan, praktikus viselet és többféleképpen tudod hordani. Itt éppen a mostani trendnek megfelelően sportosan, farmersorttal, ami most szerencsére úgy stílusos, hogy közben nem mutatsz túl sokat a combodból. Viszlát mini farmersortok!

Ha kedveled a romantikát és a minimalista batikmintát, akkor csináld utána! A blúz tökéletes választás és hogy mégse legyen nagyon ártatlan az outfit, a kígyómintás övvel adott neki egy csavart. A fonott kistáska a szezon must have darabja, ami remekül variálható a többi trenddel is.

Ha csak kísérletezel a batikolt darabokkal, akkor válassz szimmetrikus, vastag csíkokat! A hosszú pamutruha praktikus darab, ami mindig egy jó opció, ha éppen nem akarsz túl sokat gondolkozni az aznapi szetteden és nyaraláshoz is tökéletes.

A legnépszerűbb darab a batikkal megspékelt kapucnis pulcsi; kezdésnek tökéletes lesz a gardróbodba. Vagány, kényelmes és gyakorlatilag mindenhez passzol. Plusz a gyerekednek is beszerezhetsz egyet, mert ő is imádni fogja.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

És ha magadnak szeretnéd elkészíteni a saját pólódat, itt egy DIY videó: