Barna foltok jelentek meg az arcodon? Tudd meg, mi állhat a hátterében, és mit tehetsz ellene – 5 tipp

Borítókép: Barna foltok jelentek meg az arcodon? Tudd meg, mi állhat a hátterében, és mit tehetsz ellene – 5 tipp
Előfordult már, hogy barna foltokat, ráncokat vagy más bőrhibákat vettél észre az arcbőrödön? Ha ilyesmit tapasztalsz, akkor azonnal cselekedned kell – el is mondjuk, hogy miért és mit tegyél.

Előbb-utóbb mindenkivel megtörténik. Felbukkannak az első ráncok, váratlan pattanások, mitesszerek ütköznek ki a bőrünkön, sőt, még gyanús eredetű barna foltok is megjelennek az arcunkon. Ez már a vég? Nos, az ilyen bőrkárosodásokat általában a környezetszennyezés, az UV-sugárzás és a dohányfüst okozza. Ha efféle bőrhibák éktelenkednek a bőrödön, nagyon fontos, hogy azonnal akcióba lépj!

1. Hámlasztás. A sötét foltok eltávolításában segít ez a művelet, valamint hozzájárul ahhoz, hogy megszabadulj az elhalt hámsejtektől, mitesszerektől. Különösen a C-vitaminos kezelések ajánlottak, mert a C-vitamin kimutathatóan segít helyreállítani a bőr ragyogását.

2. Fényvédelem. Naná! Ma már télen sem érdemes kimenni az utcára fényvédő termékek nélkül.

3. Arctisztítás és arcápolás. Nagyon fontos az arctisztítás, a fényvédő krém maradékának eltávolítása a bőrünkről. Ha ezzel megvagyunk, jó alaposan masszírozzuk be a hidratáló krémet az arcbőrünkbe. Itt is fontos a C-vitamin használata, például a Vichy Liftactiv Fresh Shot antioxidáns intenzív arcápolója tökéletes megoldás lehet.

4. Antioxidánsokban gazdag zöldségek fogyasztása. Főként a leveles zöldségek és a piros bogyós gyümölcsök hasznosak.

A környezetszennyezés a bőr egyik legnagyobb ellensége

5. A legfontosabb a megelőzés. Ha barna foltot veszünk észre magunkon, amely korábban addig nem volt ott, azonnal forduljunk orvoshoz. A daganatos elváltozások a bőrön sok esetben rendkívül jól gyógyíthatók, amennyiben időben felfedezik őket.