Az ünnepi teríték sokat elárul a háziasszonyról

Borítókép: Az ünnepi teríték sokat elárul a háziasszonyról Forrás: Képünk illusztráció
Hétköznapokon már alig jut idő arra, hogy együtt üljön asztalhoz a család. Így némileg az is ünnepi alkalomnak számít, ha hétvégén végre egy asztalnál étkezünk. Ilyenkor nem csak finom ételekkel és italokkal kedveskedhetünk szeretteinknek, hanem az étkezés helyszíne és az asztal látványa is fontos.

A mai modern teríték Európában a porcelán elterjedésével és az üveg tömeggyártásával valósulhatott meg, talán ezért vágyunk ma is egy szép porcelánkészletre és csillogó kristálypoharakra, amelyekkel emelhetjük ünnepi asztalunk fényét.

Az elegáns asztal hagyományosan fehér, amely elsősorban a terítő és az étkészlet színére utal. Ezzel harmonizálhatnak az asztaldíszek és a szalvéta. Napjainkban a fehér mellett már pasztell árnyalatokat is választhatunk, ha az esemény nem hivatalos és a környezethez is illenek a színek.

A terítő sokat elárul az alkalomról, így nem csak színével, hanem anyagával, sőt mintázatával is meghatározhatjuk az asztal hangulatát. Hétköznapokon egy egyszerűbb terítő is megteszi, de ez is akkor lesz megfelelő, ha tiszta és vasalt.

Érdemes megfigyelnünk, ha étteremben járunk, hogyan terítik meg asztalunkat. Ezzel is fontos benyomást szerezhetünk a helyről, hiszen a kiváló éttermekben az elegáns teríték része az ültetőtányér, ezt kapjuk a főételes lapos tányér alá. A lapos tányéron helyezik el a leveses, vagy az előételes tányért. A terítéket pedig mindig kétujjnyira helyezik el az asztal szélétől.

Forrás: Képünk illusztráció

Hamarosan kezdődnek az őszi-téli szezon nagy vendégeskedései, ezért már most elgondolkodhatunk azon, nem kell-e nekünk is megújítani az ünnepi terítéket. A WMF csaknem 160 éve garancia a főzés és a tálalás élményére, ezért érdemes megismerkednünk legújabb termékeivel. Prémium konyhai eszközei magas színvonalúak a design, a minőség és a felhasználhatóság területén is. Ezt a minőséget, amely számos rangos díjat hozott a világcégnek, ismét elérhetővé tette hűséges vásárlói számára a SPAR Magyarország.

A márkás evőeszközöket, tálakat és tányérokat különlegesen kedvezményesen is beszerezhetünk:
a WMF ProfiSelect nemesacél evőeszközei, porcelán tányérjai és táljai, valamint egyéb díszítő eszközei 2017. október 5-től 2018. január 24-ig pontgyűjtő akció keretében válogathatóak össze a SPAR, INTERSPAR, CITY SPAR, SPAR partner és SPAR market áruházakban. A további részletek elérhetőek a www.sparhuseg.hu oldalon.