Az összes női cipőt ábrázoló emoji magas sarkú. Felháborító! De most viccen kívül...

Az összes női cipőt ábrázoló emoji magas sarkú. Felháborító! De most viccen kívül...

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

É

Észrevettétek már, hogy a mobilon és a közösségi oldalakon is elérhető emoji-készletben három különböző női cipő is megtalálható – egy piros topánka, egy pántos papucs és egy csizma –, és mindhárom magas sarkú? Van aki ezt nem hagyja annyiban...

#IWearFlats (lapos sarkút hordok) hashtaggel indított kampányt egy művészeti pr-ral foglalkozó hölgy, Floriane Hutchinson annak érdekében, hogy lapos sarkú cipő is szerepeljen az emojik között. Indítványa éppen az Unicode Consortium nevű szervezet Emoji Albizottságának asztalán fekszik.

A három női cipőn kívül egyébként egy barna “férficipő” és egy gendersemleges edzőcipő is szerepel az emoji-készletben.

Az, hogy a nők nem választhatnak sarok nélküli cipőt emojinak, mélyen problematikus helyzet. A nők túlnyomó része nem visel magas sarkút a mindennapjaiban

- – állítja Hutchinson, majd hozzáteszi:

„Igaz, hogy ez egy virtuális probléma, de akkor is egyszerűen abszurd az emoji-választék mögött álló elvárás, hogy a nők csak magas sarkút viselhetnek.”

A kampány elindítója amúgy dolgozó anya, aki három kislányt nevel, és állítása szerint éppen ez ébresztette rá arra, hogy milyen sok előítélet kapcsolódik a nemi identitáshoz már kisgyerekkorban is, „különösen a vizuális nyelvezetben”. Ráadásul a digitális nyelvezet – például az emojik, amelyeket nap mint nap használunk – talán előbb, mint hogy megtanulnánk olvasni, a kommunikációnk alapvetően fontos része lett.

Kép

Az Emojipedia alapítója, Jeremy Burge szerint a „lapos sarkú női cipő” néhány hónapja szerepel az emoji-jelöltek között, és a 2018-as bővítésben kapna helyet. Ez persze még nem jelent garanciát arra, hogy tényleg meg fog jelenni az emoji-készletben, de minden esély megvan rá.

Nem vagyok biztos benne, hogy mindenfajta cipőnek meg kell jelennie az emojik között, de azt azért látom, miért nem ideális a nők számára a mostani választék

- – teszi hozzá.

mashable.com

Tovább olvasok
Ezért nem viselem a jegygyűrűmet

Az anyám kiakadt, a családom többi része fel sem tudja fogni hogy lehet, a barátnőim meg komplett hülyének néznek. Mindezt egy gyűrű miatt.

Velence télen is varázslatos – és most még fizetni sem kell a látogatásért

Hamarosan belépődíjat kell majd fizetniük az egy napra Velencébe érkező turistáknak – ha el akarod ezt kerülni, keresd fel mielőbb az észak-olasz várost!

Kövess minket

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem