Az egyetlen egész testet átmozgató fitneszgyakorlat, amit bárhol elvégezhetsz és egy fillérbe sem kerül

Borítókép: Az egyetlen egész testet átmozgató fitneszgyakorlat, amit bárhol elvégezhetsz és egy fillérbe sem kerül Forrás: getty images
Nincs többé kifogás: ez csak pár perc, bárhol meg lehet csinálni – és ingyen van. Mi kellhet még?

Néha a legjobb dolgok a legegyszerűbbek és néha a legjobb dolgok ingyen vannak. Ilyen ez a bárhova "magaddal vihető" edzés is, ami néhány perc alatt az egész izomzatodat igénybe véve mozgatja át a testedet. Talán sokaknak nem fogunk vele újat mondani, ha eláruljuk, hogy a PLANKelésről van szó voltaképpen.

Ez ugyanis még a legszűkebb helyen is kivitelezhető, sőt, akkor sem túl időigényes, ha nincs éppen túl nagy kedved az edzéshez. Arról nem is beszélve, hányan küzdenek azzal a problémával, hogy a munkájukkal járó utazásoknak köszönhetően jócskán csökken a mozgással tölhető idejük. Utóbbi esetben még akár a szállodai szobádból sem kell kimozdulj egy nehéz nap után, hogy átmozgasd kicsit magad és levezesd a feszkót.

Ebben a videóban Karen Lord pilates-edző mutatja meg, hogyan kell helyesen plankelni és ajánlja mindenki figyelmébe ezt az erősítő, jótékony gyakorlatot: