Apa a konyhában: házi csirke nuggets, aminek egy kölyök sem tud ellenállni

Borítókép: Apa a konyhában: házi csirke nuggets, aminek egy kölyök sem tud ellenállni Forrás: realfoodbydad.com
Melyik gyerek ne imádná a csirke falatkákat? Főleg, ha apa készíti...

Talán nem elhamarkodott azt állítani, hogy szinte minden gyerek szereti a csirke nuggetset. Tudjátok, azokat a kis bundázott falatkákat, amiket akár különféle szószokba is bele lehet mártogatni, hogy aztán még ízletesebben ropogjanak a fogunk alatt.

Még ha nem is vagyunk túl nagy varázslók a konyhában, eme étel elkészítése egész biztosan nem fog ki rajtunk, a kölykök pedig sokadszorra is követelni fogják, hogy az "apa féle csirke" legyen a menü. Nem hisztek nekünk? Akkor pattanjatok ki a konyhába, dobjátok össze ezt a végtelenül egyszerű és ízletes fogást, aztán írjátok meg, hogy sikerült-e learatnotok a babérokat!

Elkészítési idő: 25 perc
4 személyre
Házi csirke nuggets, aminek egy kölyök sem tud ellenállni
Hozzávalók
  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg burgonya chips
  • 1 pohárnyi panko morzsa (kb 3dl-es pohárnyi, durva kenyérmorzsa például bagettből)
  • 8 evőkanál vaj
  • 2 teáskanál fokhagymás só
  • 1 teáskanál sima só
  • bors (ízlés szerint)

A csirke falatkák is megbolondíthatók egy kicsit annyira, hogy a gyerekek is szeretettel csemegézzenek belőle, akár főételként, akár snack gyanánt. Ezt a receptet egy gasztroblogger apukától lestük el, amit érdemes gyorsan leutánozni, hogy aztán begyűjtsük érte az elismerő nyammogásokat. 

1. lépés
Tisztítsd meg, mosd meg hideg vízzel, majd csöpögtesd le konyhai papírtörlőn a csirkemellet!
2. lépés
A húsokat enyhén klopfold ki, majd vágd ujj méretű csíkokra!
3. lépés
A chipset és a panko morzsát tedd be egy darálógépbe, és elegyítsd össze pár másodperc alatt! (Csinálhatod akár botmixerrel is.)
4. lépés
Egy nagy méretű serpenyőben közepes lángon olvaszd meg a vajat, keverd hozzá a sókat és a borsot!
5. lépés
Közben melegítsd elő a sütőt (alsó-felső sütésen) 220 fokra, készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit!
6. lépés
Az összemixelt morzsát tedd egy lapos tálba (így könnyebben bele tudod majd forgatni a hús darabokat), a hússzeleteket egy villa segítségével forgasd át a sós vajban, majd hempergesd bele őket egyesével a morzsába!
7. lépés
A bebundázott husikat helyezd el a tepsin egymástól 2 ujjnyi távolságra, told be a sütőbe és ezen a hőfokon süsd nagyjából 20 percig! Félidőnél esetleg átforgathatod őket, hogy egyenletes színű legyen minden oldala.
8. lépés
Ha készen van, hagyd 1-2 percet hűlni, majd tálald mártogatóssal, esetleg friss salátával, vagy amivel a gyerekek szeretik!