Anyai nagymamánk génjeit hordozzuk legerősebben – állítják kutatók

Borítókép: Anyai nagymamánk génjeit hordozzuk legerősebben – állítják kutatók
Függetlenül attól, hogy egy gyerek szoros kapcsolatot ápol-e a nagyszüleivel, genetikai örökségünk tetemes részét nekik köszönhetjük. Főképp az egyiküknek...

Kutatások már korábban is bebizonyították, hogy az anyai nagymama és az unokája között milyen erőteljes és szoros kapocs alakul ki. Nem véletlen, hogy egy régebbi cikkünkben az olvasók 65%-a állította, hogy az anyukája édesanyjával sokkal közelebbi volt a viszonya, mint a többi nagyszülővel. Erről itt olvashatsz még többet:

Ahogy már mi is írtuk korábban, sokszor kimarad egy generáció, így a géneket a nagyszülőktől az unokák viszik tovább. Olyannyira, hogy egy szakértő, Alejandro Jodorowsky szerint az anyaméhben örökölt gének közvetlenül az anyai nagyszülőktől érkeznek. Emiatt van az, hogy a gyerekeken sokszor felfedezik a nagymama jellegzetességeit: a mosolyán, egy anyajegyben, a szemszínben, akár a mozdulatokban. De az sem ritka, hogy a csontok, izmok, genetikai rendellenességek is az anyai nagymamától öröklődnek át az unokára.

Sőt, a szakértő szerint a gyermekek a nagymamájuk érzelmi világát is tovább öröklik. Így te is azt tapasztalhatod, hogy a lányodban vagy fiadban visszatükröződik az anyukád temperamentuma, viselkedése, stílusa; akárcsak benned a te nagymamádé. Ennek köszönhető, hogy sokan jobban megtalálják a közös hangot az anyukájuk anyukájával, hiszen rengeteg a hasonlóság közöttük.

A cikk további részét a joy.hu-n olvashatod!