Az anális szex tíz alapszabálya szexológus szakértőink szerint

anális szex,szex Forrás: Getty Images
A szex tanulás, és egyáltalán nem szégyellnivaló dolog megismerni a saját vágyainkat és képességeinket. Aki az análszexet (is) választja, szíve joga. Ez a te döntésed és a partneredé – itt van tízes listánk, amelyet többéves praxisunk alatt állítottunk össze az análszex legfőbb szabályairól. Használjátok egészséggel:

Ez a cikk az Éva egy korábbi számában jelent meg.

1. Mindkét fél akarja az együttlétet. Ha az egyiknek nincs kedve hozzá, akkor a másik fél ezt tartsa tiszteletben.

2. Figyeljenek oda a táplálkozásra. A fogadó fél igyekezzen az aktus előtt keveset enni, hogy a belei ne legyenek tele, illetve kerülje az olyan ételeket (fűszeres, csípős, tejtermékek), amelyek hasmenést okozhatnak nála.

3. Elengedhetetlen a higiénia. A tisztálkodás a végbélnyílás, illetve a végbél alsó területeire terjedjen ki. Ehhez irrigátort vagy beöntőpumpát érdemes használni.

4. Használjanak síkosítót. A legjobbak a vízalapúak, amelyek nem károsítják az óvszer anyagát.

5. Fokozatos tágítás. Nem szabad ajtóstul rontani a házba. Mielőtt az aktív fél behatolna a péniszével, előtte ujjal, kisebb vibrátorral, esetleg análtágítóval érdemes felkészíteni a végbél záróizmait az anális együttlétre. Így csökkenthető és elkerülhető a fájdalom a behatolás során.

6. A fogadó fél irányítson.

7. Óvatosan történjen a behatolás. Az aktív fél folyamatosan figyeljen a fogadó fél jeleire, kommunikációjára, és aszerint folytassa vagy tartson egy kis pihenőt.

8. Az együttlét bármely szakaszában bármelyik fél nyugodtan mondhat nemet.

9. Akkor van vége az együttlétnek, amikor a fogadó fél azt mondja, hogy vége. A konfliktusok, sértődések elkerülése végett érdemes megosztani a másikkal az együttlét befejezésének okát, így a másik fél könnyebben átérezheti, hogy miért is lett vége.

10. Anális szex közben fokozott a fertőzés veszélye, főleg ha alkalmi partnerről van szó. A fertőzések megelőzése érdekében mindig használjanak óvszert.

Kincses Györgyi és Sarkadi Bálint

Kincses Györgyi tanácsadó szakpszichológus, szexuálpszichológus és Sarkadi Bálint szexológus tanácsadó, pszichológus. Céljuk segíteni a hozzájuk fordulókat boldogabb párkapcsolatuk és élvezetesebb szexuális életük kialakításában. intimtanacsadas.hu

Nézd meg ezt a galériát is: ételek, amiket soha ne egyél szex előtt!