Farsangi tipp: Almafánk

Borítókép: Farsangi tipp: Almafánk Forrás: Studer-Tüske Veronika
Íme a legfinomabb almafánkrecept – fél óra alatt elkészíthető.

Ezt a finom almafánkot 30 perc alatt elkészítheted: láss neki, majd faljátok fel – jó étvágyat!

Hozzávalók:
18 deka liszt
1 teáskanál sütőpor
20 deka alma
2 tojás
7 deka porcukor
10 deka olvasztott vaj
kábé 1,5-2 deci tej

fánk,almafánk,farsangi recept

1. Az almákat hámozd meg és reszeld le. A levüket csavard ki.
2. Add hozzá a tojásokat, a cukrot, és fokozatosan a sütőporral vegyített lisztet.
3. Az olajat forrósítsd fel, majd egy kanállal szaggasd a masszát forró olajba.
4. Pár perc alatt süsd ropogósra a fánk mindkét oldalát, majd csepegtesd le.
5. Fahéjas porcukorral tálald.