4 jel, ami arra utal(hat), hogy allergiás vagy az alkoholra

alkohol,alkoholfogyasztás,alkoholallergia Forrás: Getty images
Ha furán érzed magad iszogatás után, émelyegsz, kipirosodsz vagy összevissza ver a szíved, az nem feltétlenül azért alakul ki, mert túlságosan felöntöttél a garatra, simán lehet, hogy alkoholallergiád van.

Allergiások sok mindenre lehetünk és ez alól az alkohol sem kivétel. Éppolyan tünetekkel járhat, mint bármilyen más túlérzékenység, azonban van négy jel, ami az alkoholallergiára utalhat.

Ha úgy érzed sok a savad és hányingered van az alkoholfogyasztás során, nem az a megoldás, hogy bedobsz egy szelet pizzát vagy valami zsíros ételt azt gondolván, hogy az majd felszívja és pikk-pakk jobban leszel. Az is lehet, hogy ezzel csak rontasz a helyzeten. Keress fel inkább egy specialistát és végeztess el vele egy allergiatesztet.

Alkoholallergia

Amikor a szervezet nem tudja lebontani az alkoholt, akkor az emésztőrendszer teljesen felborulhat, melynek következtében hányás vagy a hasmenés alakulhat ki, de ennél súlyosabb problémákat is okozhat ez az érzékenység. Nem ritka például, hogy egyeseknél légzési nehézségek és szívritmus-zavar lép fel iszogatás közben.

Ha eddig eszedbe sem jutott, hogy a rosszuléteid mögött alkoholérzékenység is állhat a háttérben, jobb, ha tisztába kerülsz azzal, mely tünetek utalhatnak erre a betegségre!

Te tapasztaltál már hasonló tüneteket amikor alkoholt fogyasztottál?
Nem, soha.
Igen, néha rosszul leszek, ha iszom.
Igen, és ki is derült, hogy allergiás vagyok az alkoholra.