50 kcal nem sok! Íme 24 alacsony kalóriatartalmú snack

kalória,50 kcal,alacsony kalóriatartalmú snack,snack,életmódváltás,nasi Forrás: Getty images
Ha képtelen vagy lemondani a nassolásról, ha nem bírod ki vacsoráig, de nem mindegy, mennyi energiát tartalmaz, amihez nyúlsz, akkor készítsd be előre egyet-egyet ezekből az alacsony kalóriatartalmú snackekből.

A kalóriaszámlálást sokak véleményével ellentétben nem tartjuk az ördögtől való elfoglaltságnak; van úgy, hogy a kívánt testtömeg vagy más egészséges cél eléréséhez arra van szükség, hogy a lehető legpontosabban számon tartsuk a bevitt energiát. Namármost aki először vág bele, igen gyakran szembesül a megdöbbentő ténnyel, hogy milyen ménkű sok extra kalóriát visz be a szervezetébe anélkül, hogy észrevenné. A legtöbbször az étkezések között bekapott apró éhségűző falatkák okozzák a tetemes kalóriatöbbletet. Éppen ezért minden tapasztalt diétázó tudja, hogy az előre betervezett és bekészített apró ínyencségeknél, alacsony kalóriatartalmú snackeknél alig van fontosabb tényező a tartós fogyás szempontjából.

Most összegyűjtöttünk néhány egyszerű, a clean eating alapelveinek többnyire megfelelő, kifejezetten alacsony kalóriatartalmú nasit. A legjobban akkor jársz, ha előre kiporciózol magadnak ezekből néhányat (mondjuk egy édeset és egy sósat), hogy azonnal a rendelkezésedre álljon a kedvenc 50 kalóriás snacked, amikor arra kerül a sor. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy 100-200 kcal tartalmú snackek sem árthatnak egy diétának; ezek a falatkák "vészhelyzet" esetére valók. Nézzétek a galériát: