Így változik meg a karácsonyod, miután gyereked lesz – 8 vicces, ám megható dolog, amire nem lehet felkészülni

Így változik meg a karácsonyod, miután gyereked lesz – 8 vicces, ám megható dolog, amire nem lehet felkészülni
Forrás: a szerző sajátja

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Amikor nem csak az életed, de a karácsony is a feje tetejére áll...

Letti az első barátnőm, akinek gyereke született, így mindig nagy figyelemmel kísérem mindennapi kis életüket, az abban bekövetkezett jó, és még jobb változásokat. Nemrég az első gyerekes karácsony került szóba köztünk, amiről kiderült, hogy lehetetlen rá felkészülni, rengeteg vicces és váratlan eseményt hoz magával, és hogy kevés dolog van az életben, aminek ennél nagyobb lenne a varázsa. Úgy gondoltam, hogy a barátnőm végtelenül mulatságos és tanulságos szösszeneteit veletek is érdemes megosztanom, hiszen nincs is felszabadítóbb érzés annál, mint hogy az ember képes nevetni önmagán, és amikor magára ismer egy-egy elbeszélésben. Ilyen volt tehát egy friss gyerekes család első karácsonya, amikor minden, amit addig az ünnepről gondoltak, teljesen a feje tetejére állt.

Kép
forrás: europress

1)) Mi az az adventi naptár?

Nos, amíg kettecskén van az ember, nem biztos, hogy késztetést érez arra, hogy bármilyen adventi meglepetéssel is készüljön a másiknak. Amikor azonban gyereked lesz, minden jót megszeretnél neki adni, így vagy veszel, vagy saját magad, gondos odafigyeléssel készítesz egy apró ajándékokat rejtő valamit, amit aztán napról napra közösen ki lehet bontogatni. Arra viszont tuti nem készültél fel, hogy minden áldott nap 3567-szer fogod elmondani a gyerkőcnek: „tudod, majd csak holnap nyitjuk ki a következő csomagot!”

2)) Nesze neked ablakpucolás!

Igen, még egyszer teszel egy kísérletet az ünnepek előtti ablakpucolásra, de hamar rájössz, hogy ez a munka hiábavaló. A gyereked ugyanis hamar megtanulja, hogy a Mikulás bácsi az ablakpárkányra helyezett cipőcskékbe teszi majd a meglepetéseket, így december 6.-a előtt és után is folyton felkéretőzik az ablakba, hogy aztán a szomszéd bácsitól elkezdve, a kukáson át mindenkiben meglássa a potenciális Mikulást, és persze, hogy apró kezecskéivel összemaszatolja az ablakot.

Folyton felkéretőzik az ablakba, hogy aztán a szomszéd bácsitól elkezdve, a kukáson át mindenkiben meglássa a potenciális Mikulást...

3)) A közös mézeskalács sütés

Rendkívül jó programnak ígérkezik, hiszen úgy gondolod, akár órákra is lekötöd majd vele a lurkót. Egy idő után azonban ráébredsz, hogy a süti tésztából kis túlzással több kerül a plafonra, a gyerek hajába, és a földre (amit aztán a kis cipőjével gondosan végigvonszol az egész házon), mint a sütőbe; majd mikor az első tepsi után mégis megunja a projektet, egyedül maradsz a több száz félkész mézivel a konyhában.

4)) Az első hóesés

Hogyan képzeled az idei első havat? Egy-két hógolyó meggyúrása az udvaron, majd a kanapéra kuckózva az ablakon át nézni a hatalmas pelyheket. A valóság: órákat töltesz a szabadban a gyerekkel, mert képtelen megunni a hóembert, a hóangyalt, a szánkót és más csuda klassz dolgokat, mialatt te már totál átfagytál, és rajta is minimum kétszer cseréltél valamilyen ruhát, nehogy átázzon a nagy játékban.

Kép
forrás: europress

Az megvan, amikor a karácsonyi fotózás alatt a gyerek túrja az orrát, bontja a dekorációt, vagy épp ordít, mert semmi, de semmi kedve nincs a rögtönzött parádéhoz???

5)) Karácsonyi fotózás

Eljön az első közös karácsonyi fotózás ideje, amikor is az egész család karácsonyi díszben pompázik. Mikor sor kerül a képek elkattintására, a gyerek túrja az orrát, bontja a dekorációt, vagy épp ordít, mert semmi, de semmi kedve nincs a rögtönzött parádéhoz. Eközben az anyukájáról már csatakokban folyik a víz, - de nem ám a karácsonyi pulcsis öltözék miatt-, hanem mert ugrálva rázza a csengettyűt, hogy a gyerek rá figyeljen és legalább csak egy jó kép készülhessen!

6)) Karácsonyfa teljes díszben

Vagy mégsem? Jó, ha már lélekben búcsút intesz a kedvenc üveg díszeidnek, és törhetetlenre cseréled őket. Idővel majd magadtól is rájössz, a szaloncukrok és az alsó díszek egyáltalán nincsenek biztonságban, így a fára hamarosan az „alul semmi” jelző lesz a leginkább találó kifejezés.

Kép

7)) A titkos ajándék csomagolás

Hiába is küzdesz ellene, előbb, vagy utóbb a következő folyamat bekövetkezik: anyuka szerzi be a kiszemelt játékokat a mamák, papák, nagynénik és unokatesók nevében, rejtegeti vagy egy hónapig, majd amikor végre elkezdené őket gondosan becsomagolni, úgy kell találnia egy nyugodt fél percet, amíg feltűnés nélkül elvonulhat tevékenykedni. Az aktuális divatnak megfelelő, esztétikus becsomagolással azonban igen hamar felhagy, mert...

8)) Az őrült csomag bontás...

...Percek alatt kezdetét veszi, amint a gyerek megkapja az első ajándékot. Kit érdekel az élére hajtogatott papír, a lényeg, hogy mi van benne?! Mire az összes, a családtagokkal egyeztetett ajándék kikerül színes álruhájából, egy valaki biztosan benyögi: „minek ennyi játék, már így is úgy fest a lakásotok, mint egy óvoda!”.

De persze mindezek ellenére, - és főként ezekért-, ez életed eddigi legszebb karácsonya. Amikor úgy érzed, szeretnél minden egyes apró mozzanatot megörökíteni, legalábbis úgy megélni a csodát, hogy minden pillanatára örökre emlékezz. Hisz első karácsony csak egyszer van...

A családom különféle okokra hivatkozva kihagyta az esküvőmet, mert transznemű vagyok

Egy amerikai transznemű férfi őszinte története arról, hogyan élte meg az esküvőjét a családja jelenléte nélkül.

Ha a 3 évesek Facebookoznának…

...akkor vajon milyen státuszokat posztolnának? Egy blogger megpróbálta elképzelni, hogyan adnának hírt a nap fénypontjairól a kisgyerekek, íme az eredmény.

A legfinomabb csokis keksz receptje TÜCSÖKLISZTTEL. Igen, ez az, aminek látszik, és most már te is elkészítheted!

Borítékoljuk, hogy néhány éven belül elképesztően menő lesz ez a fontos fehérjeforrás!

Sárosdi Lilla megnevezte a zaklatóját

A színésznő azt is elmondja ebben a videóban, hogy a korábbi elhatározásával ellentétben miért döntött így.

Télen is csobbannál a Balcsiban? Semmi akadálya!

Hurrá! Már télen is mártózhatunk a Balatonban a szigligeti strandon.

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft