Döntöttem: idén nem állítunk karácsonyfát – elmesélem miért

Döntöttem: idén nem állítunk karácsonyfát – elmesélem miért
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Ha nehezen is, de meggyőztem magamat, hogy így lesz a legjobb...

Ha valaki, akkor én aztán tényleg imádom a karácsonyi időszakot! Minden apró részletével, - a rosszakkal is-, illatával, nyüzsgésével, varázsával együtt. Soha nem tudtam elképzelni például, hogy ezt az ünnepet a családomtól messze, mondjuk egy karibi szigeten töltsem, miközben tudom, hogy otthon valaki épp most teszi fel a csúcsdíszt a karácsonyfára. Most sem érzek másként ezzel kapcsolatban, mégis pár hete valamiért megszületett a fejemben a gondolat, hogy idén ne állítsunk otthon fát.

Soha nem tudtam elképzelni például, hogy ezt az ünnepet a családomtól messze, mondjuk egy karibi szigeten töltsem, miközben tudom, hogy otthon valaki épp most teszi fel a csúcsdíszt a karácsonyfára.

Kép
forrás: europress

Azt otthon alatt értsd azt, hogy abban a kábé 40 négyzetméteres kuckóban, ahol egyelőre ketten élünk a férjemmel, és ahonnan már nagyon vágyunk tovább menni; de ahova eddig minden évben tisztességgel bezsúfoltuk velünk egy fedél alá a húsvétot, a karácsonyt, és az egyéb ünnepeket is. Nálunk az ünnepekre való készülődés szerves részét képezi, hogy én órákat töltök a mini méretű konyhánkban, és ha nem is a karácsonyi menüt, de egy januárig kitartó sütemény mennyiséget előre legyártok – ezt vállalom én a nagy családi felhajtásból, amúgy tökre nagy örömmel és szeretettel. Hosszú napokat foglalkozom süti és házi szaloncukor készítéssel, az ajándékok kitalálásával, beszerzésével; az adventi dekorációval, a díszekkel, meg mindenféle csuda jó dologgal, és mire eljön a fa állítás ideje, már rendszerint totál ki vagyok purcanva, de még abból is 80-20 arányban kiveszem a részem. (Én vagyok a 80, ha nem találtátok volna ki.) Hogy miért csinálom mindezt? Nem tudom pontosan. Mert szeretem, ha az otthonunk tényleg otthonos, még ha aprócska is, az év minden időszakában; vagy mert ezt hoztam otthonról; vagy mert csupán szeretem mindennek megadni a módját? Vagy mindegyik egyszerre.

Mire mindennel végzek az ünnepek kezdetéig, akkor következik a nagy sóhajtás, - ami nem az én, hanem a férjem száját hagyja el: „olyan szép minden, csak kár, hogy nem leszünk itthon!”.

Kép
forrás: europress
Olvasd el ezt is!

Erre én rendszerint rákontrázok, hogy oké, hogy az ünnepek alatt nem leszünk, de januárban is lehet még gyönyörködni a szépen feldíszített fában, amikor megjövünk a szüleinktől...

Ilyenkor ugyanis nálunk rendre megkezdődik a nagy „országjáró program”: sorra lelátogatjuk a szülőket, nagyszülőket, unokatesókat.

Szóval most komolyan: minek tízezrekért megvenni a fát, - legyen az vágott, vagy akár gyökeres, - hogyha nem álljuk körbe szenteste, ha amúgy állandóan csak kerülgetjük a lakásban? Hiszen feltuszkolni a harmadikra már önmagában is a kínok kínja, megszabadulni tőle, pedig finoman szólva is macerás. Ez utóbbiról majd talán még értekezem egy másik cikkben. Azt már majdnem el is fejeltettem megemlíteni, hogy azért a pár nap látványért cserébe, még hónapokig vadászhatjuk a lakás apró réseiben megbúvó tűleveleket is! A műfenyő nálunk szóba sem jöhet, és miért is jönne, ha önmagát a máskor amúgy cseppet sem terhes procedúrát akarjuk most megspórolni? Szóval idén csak néhány dísz kerül elő az évek alatt már gigászira nőtt karácsonyi dobozból, és maximum néhány piacon vett fenyőágra fog felkerülni, ami majd az asztalunk közepét díszítheti. Csak hogy a hangulat és az illat továbbra is meglegyen, amikor itthon vagyunk és nem otthon, vagyis amikor haza jövünk a szülőktől, ami kicsit még mindig a mi otthonunk is, ahol minden évben vár még minket a gyerekkorunkra emlékeztető karácsonyfánk.

Sárosdi Lilla megnevezte a zaklatóját

A színésznő azt is elmondja ebben a videóban, hogy a korábbi elhatározásával ellentétben miért döntött így.

Télen is csobbannál a Balcsiban? Semmi akadálya!

Hurrá! Már télen is mártózhatunk a Balatonban a szigligeti strandon.

Nálunk egyértelműen Harrison Ford Halloween-szettjei viszik a pálmát

Ennek a pasasnak aztán van humor a tarsolyában!

Íme, a gyerekruha, ami együtt nő a kölköddel... komolyan!

Nőnek, mint a dudva? Mire eljön a tél, addigra kinövik a nagy gonddal összeturizott téli holmijaikat? A fél életedet ruhahajtogatással töltöd, a másik felét pedig bababörzéken? Mire az összes játszós cuccára felvarrtad az óvodai jelét, kezdheted elölről? Ha nagyjából ez a helyzet nálatok is, akkor jó hírünk van.

Napi horoszkóp október 19.: a Bikák komoly lehetőséget kapnak, a Halak lelkileg töltődhetnek

Ma is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft