Gondold végig most, ne őrülj meg később! 7 tipp adventi előkészületekhez

advent,mindfulness,tervezés Forrás: Getty Images
Az advent az örömteli várakozás, lecsendesedés, számvetés időszaka – elvileg. Ehhez képest ilyenkor hajtjuk túl magunkat a legjobban egész évben. Hogyan lehetne mégis másképp? Végiggondoltuk.

Már megint kezdődik, ugye? Az év legszebb időszaka… helyett a legfárasztóbb, legpörgősebb, legstresszesebb, amikor mindent egyszerre kell befejezni, megvásárolni, törleszteni, megszervezni, megfőzni, lesütni, félretenni, becsomagolni. Amikor arra sincs időd, hogy megkérdezd magadtól, mihez van mindebből kedved, mármint úgy igazán. És mindez, mármint az ünnepek előtti időszak legalább másfél hónapig tart!

Hogyan iktathatnád ki a versenyfutást az idővel és hogyan tudnál örülni annak, ami van, ünnepelni, ahelyett, hogy más ünneplőket kiszolgálnál, felváltva adni és kapni, együtt örülni azokkal, akikkel tényleg szeretnél, egyedül tölteni sok-sok időt, végiggondolni az elmúlt évedet és az előtted állót egyaránt? Hogyan tudnád arra használni az adventet és a karácsonyt, amire való? Nos, először is állj meg, vegyél elő egy füzetet vagy egy jegyzetalkalmazást és gondold végig, hogy mi vár rád. Ebben segít az alábbi galéria.

éva advent,mindfulness,advent
Még több hasonló tipp az Éva Advent különszámban!