A PlayIT-en a szülők sem unatkoznak majd, mialatt a gyerek játszik

A PlayIT-en a szülők sem unatkoznak majd, mialatt a gyerek játszik

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

November 18-án és 19-én ismét kétnapos eseménnyel várja a videojátékok szerelmeseit a régió legnagyobb videójáték és technológiai rendezvénye, az Xbox One PlayIT Show Budapest, amelyhez a Chio Mozdulj Gamer Mozgalom idén is csatlakozott. A Hungexpo területén megrendezett PlayIT két napját átlagosan 30 000 fiatal látogatja, leginkább azért, hogy megismerjék a legújabb játékokat és technológiai fejlesztéseket, találkozzanak kedvenc youtubereikkel, és hogy cosplay show-kat nézzenek.

Ezeket kiegészítve a Chio Mozdulj Gamer Mozgalom különböző sportos aktivitásokkal színesíti a programokat, hiszen az egész mozgalom célja, hogy a számítógép előtt játszó fiatalokat megmozgassa, és lehetőségeket kínáljon számukra a sportolásra. A Chio Mozdulj Gamer Arénában igazi feltöltődés várja majd a videójátékban megfáradt kicsiket és nagyokat. Lesz hoverboard, falmászás, csocsó- és pingpongasztal, biciklizés, kosarazás – ezekhez a programokhoz szülőként is egyszerűbb lesz csatlakozni. Amíg a gyerekek játszanak vagy sportolnak, a szülők számára külön színpad áll majd rendelkezésre, ahol a mozgalom szervezői izgalmas előadásokkal és beszélgetésekkel készülnek.

Rengeteg szülő figyeli aggódva sokat a számítógép előtt ülő gyerekét, attól tartva, hogy ez az időtöltés nem vezet sehová. Meghívott fejlesztők, programozók és játékipari szereplők mesélnek majd a PlayIT-en arról, hogy az IT iparág milyen életpályamodellt kínál, elvégre az egyik leggyorsabban fejlődő szektorról van szó, ami folyamatosan szívja magába a friss munkaerőt. Programozói végzettséggel bizony remek lehetőségek nyílnak majd meg a fiatalok számára.

Kép

A komoly témák sem kerülik el a Chio Mozdulj Gamer színpadát. Szó esik majd az online zaklatás problémájáról és a tudatos internethasználatról is. Ha felkészítjük gyermekünket az internet helyes és körültekintő használatára, akkor rengeteg kellemetlenségtől tudjuk megkímélni őt és az egész családot. Ugyancsak érintik majd a színpadi beszélgetés során a youtuberek felelősségét is, elvégre a videósok mára gyerekeink mindennapi életének részévé váltak, így súlya van annak, hogy ők miről is beszélnek több százezer YouTube-néző előtt.

Kép

Az Xbox One PlayIT Show Budapest mindkét napján a reggel 10 órás nyitástól kezdve egészen a rendezvény zárásáig érdemes ellátogatni a Chio Mozdulj Gamer kitelepüléséhez, mindannyian sokat tanulhatunk a Mozgalom szakértőinek előadásaiból. Nem mellékesen ezalatt a gyerek remekül fog szórakozni a különféle videojátékos és sportos programokon.

5 reggeli, amit az irodai konyhád mikrójában is elkészíthetsz, méghozzá 5 perc alatt

Néha egy bögre forró finomság elég ahhoz, hogy a helyes vágányra terelődjön az ember munkanapja. Készítettél már fűszeres zabkását és más ínyencségeket a mikróban? Én most kipróbáltam néhány mikrózható reggeli receptet.

Annyi ételt vásárolj, amennyit meg is eszel – Tippek az élelmiszerpazarlás ellen

Én ugyan soha nem éltem pazarló életet, de pár éve még inkább figyelek arra, miből mennyit vásárolok és használok fel. Ezzel a tudatos gondolkodással te is sokat tehetsz magadért, a bolygóért, sőt rengeteg pénzt is spórolhatsz. Talán még egy adag lelkiismeret-furdalástól is megkímélheted magad. Tegyünk együtt az élelmiszerpazarlás ellen!

Vajon mit gondolna a 20 éves önmagam a mostani életemről? Levél magamnak a múltba és a jövőbe

"...most még nehéz elképzelned, de mindent ügyesen csinálsz: semmilyen erőfeszítésed sem hiábavaló, idővel minden meg fog térülni, így hát soha ne add fel!"

Garnélás-kapros cukkinileves (akár vegán)

Íme egy könnyen és gyorsan elkészíthető, ízekben mégis gazdag leves. Rák nélkül tökéletes vega leves.

Böllér, hentes, pékné – te tudod, hogy milyen ételre utalnak ezek a kifejezések?

Számtalan fogásunk van, ami egy tájegységről, népcsoportról, személyről, egy foglalkozást űző személyről, vagy épp annak feleségéről kapta a nevét. Ezek az elnevezések többnyire készítési módokat jelölnek. Te tudod, hogy melyik mit takar?

A jó szüléshez idő kell, nem pedig futószalagon végzett műtétek - a WHO új irányelvekkel állt elő a nők érdekében

A WHO nemrég új ajánlásokat fogalmazott meg a pozitívabb szülésélmény érdekében.

„Nagyon fontos, hogy egy társadalom elismerje a művészi munkát” – Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője

A kortárs műveknek lehet pénzben kifejezhető értéke, a művészeknek nemzetközileg komolyan vehető karrierje – érvel az Unicredit Bank mecénás programja, a Korszakalkotók egyik zsűritagja. Topor Tündével beszélgettünk.

Csak én nem akarom megkeresztelni a gyerekemet a családban - avagy így lettem hirtelen fekete báránnyá

"Vajon miért gondoltam azt, hogy anyai alapon jogot formálhatok arra, hogy eldöntsem, lesz-e szenteltvízbe mártás, avagy sem?"

17 optikai illúzió, amit az agyad nem fog helyesen látni, akárhogy is erőlködik

A szemünket és az agyunkat kiábrándítóan könnyű becsapni.

Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

A körte nemcsak azért szuper gyümölcs, mert tele van vitaminokkal, nagyon finom, sok ételhez illik, így jól felhasználható a főzéshez is, hanem még a borokhoz kapcsolódóan is vannak nagyon pozitív hatásai.

10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ

Az Oscar-jelölések előtti napokban volt alkalmunk beszélgetni Európa legjobb színésznőjével, ő pedig elbűvölő szerénységgel nyilatkozott a jelölés lehetőségéről, illetve például arról, mennyire vonzza a külföldi karrier.

Nem olyan voltam, mint a többi gyerek, de te homokba dugtad a fejed, Anya!

Flórának nem volt könnyű gyerekkora. Ma már tudja, mi volt ennek az oka és ettől végre felnőtt fejjel megcsillant benne a remény. Az ő levele következik, amit az édesanyjához intézett...

Az ötmásodperces szabály, amely egyszer és mindenkorra véget vet a halogatásnak

Folyton csak tolod magad előtt a kisebb-nagyobb elvégzetlen feladatok garmadáját? Pedig lehet, hogy csak öt másodpercen múlik.

11 hack, ami lazán felpörgeti a reggeli készülődést gyerekekkel

Van vis maior, amiket könnyedén meg lehet előzni! Segítünk az előre tervezésben, hogy a reggeli rohanásban legalább a fejedet ne veszítsd el.

A 18 éves Emma González az igazi Katniss Everdeen?

Az éhezők viadala fiktív hősnőjéhez hasonlítják a gimnazista lányt, aki profi politikusokat megszégyenítő beszédével talán örökre megváltoztatta az amerikai közéletet a floridai iskolai lövöldözés utáni tüntetésen.

A barátnőim segítettek át a gyászon - nekik köszönhetem, hogy még lélegezem

"Én semmit nem várok a barátaimtól, csak azt, hogy mellettem legyenek. Nem várom, hogy tanácsot adjanak, sajnálkozzanak, vagy velem sírjanak. Hiszen ez nem az ő életük." - Anikó története.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft