A PlayIT-en a szülők sem unatkoznak majd, mialatt a gyerek játszik

Borítókép: A PlayIT-en a szülők sem unatkoznak majd, mialatt a gyerek játszik

November 18-án és 19-én ismét kétnapos eseménnyel várja a videojátékok szerelmeseit a régió legnagyobb videójáték és technológiai rendezvénye, az Xbox One PlayIT Show Budapest, amelyhez a Chio Mozdulj Gamer Mozgalom idén is csatlakozott. A Hungexpo területén megrendezett PlayIT két napját átlagosan 30 000 fiatal látogatja, leginkább azért, hogy megismerjék a legújabb játékokat és technológiai fejlesztéseket, találkozzanak kedvenc youtubereikkel, és hogy cosplay show-kat nézzenek.

Ezeket kiegészítve a Chio Mozdulj Gamer Mozgalom különböző sportos aktivitásokkal színesíti a programokat, hiszen az egész mozgalom célja, hogy a számítógép előtt játszó fiatalokat megmozgassa, és lehetőségeket kínáljon számukra a sportolásra. A Chio Mozdulj Gamer Arénában igazi feltöltődés várja majd a videójátékban megfáradt kicsiket és nagyokat. Lesz hoverboard, falmászás, csocsó- és pingpongasztal, biciklizés, kosarazás – ezekhez a programokhoz szülőként is egyszerűbb lesz csatlakozni. Amíg a gyerekek játszanak vagy sportolnak, a szülők számára külön színpad áll majd rendelkezésre, ahol a mozgalom szervezői izgalmas előadásokkal és beszélgetésekkel készülnek.

Rengeteg szülő figyeli aggódva sokat a számítógép előtt ülő gyerekét, attól tartva, hogy ez az időtöltés nem vezet sehová. Meghívott fejlesztők, programozók és játékipari szereplők mesélnek majd a PlayIT-en arról, hogy az IT iparág milyen életpályamodellt kínál, elvégre az egyik leggyorsabban fejlődő szektorról van szó, ami folyamatosan szívja magába a friss munkaerőt. Programozói végzettséggel bizony remek lehetőségek nyílnak majd meg a fiatalok számára.

A komoly témák sem kerülik el a Chio Mozdulj Gamer színpadát. Szó esik majd az online zaklatás problémájáról és a tudatos internethasználatról is. Ha felkészítjük gyermekünket az internet helyes és körültekintő használatára, akkor rengeteg kellemetlenségtől tudjuk megkímélni őt és az egész családot. Ugyancsak érintik majd a színpadi beszélgetés során a youtuberek felelősségét is, elvégre a videósok mára gyerekeink mindennapi életének részévé váltak, így súlya van annak, hogy ők miről is beszélnek több százezer YouTube-néző előtt.

Az Xbox One PlayIT Show Budapest mindkét napján a reggel 10 órás nyitástól kezdve egészen a rendezvény zárásáig érdemes ellátogatni a Chio Mozdulj Gamer kitelepüléséhez, mindannyian sokat tanulhatunk a Mozgalom szakértőinek előadásaiból. Nem mellékesen ezalatt a gyerek remekül fog szórakozni a különféle videojátékos és sportos programokon.