3 egyszerű módszer, hogy a méregtelenítés ne ördögűzés legyen

citrom,méregtelenítés,egészség Forrás: unsplash
A gyorsételeknek, növényvédőszereknek, nehézfémeknek és egyéb a szervezetünkre káros anyagoknak és vírusoknak hála, nem árt időközönként méregtelenítenünk. Míg egyesek kúraszerűen teszik mindezt, mások szaunába járnak, addig mi mutatunk pár kevésbé idő és energiaigényes módszert erre.

Habár a léböjt-kúráknak és a szaunának is számtalan előnyük van, sajnos nem mindig van rá idő vagy épp alakalom, hogy bevezessük őket mindennapjainkba. A most következő reggeli méregtelenítési módszerekben éppen az a jó, hogy mindössze 5 percet vesznek el az életünkből, azonban jócskán meghosszabbítják azt!

Méregteleníts egyszerűen, citrommal

Hogy a szervezetedet tökéletesen megtisztítsd, arra a méregtelenítés a lehető legjobb módszer. Ehhez pedig nem kell, hogy vért izzadva napokig csak folyadékot vigyél be a szervezetedbe vagy hogy minden hétvégédet a méreganyagok kiűzésével töltsd a testedből, amolyan „ördögűzősen”. Már azzal is sokat tehetsz, ha a most következő három ital egyikből rendszeresen elfogyasztasz egy bögrével reggelente. Következzenek most a méregtelenítő reggeli italok, citrommal!

Mindhárom változat fő összetevője a méregtelenítő és egyben szuperegészséges citromlé, amit némi meleg, de nem forró vízzel kell elkeverni, majd kombinálni friss mentával, gyömbérrel vagy gránátalmával.

citrom,egészség,méregtelenítés
Forrás: pinterest
A méregtelenítő italok receptjét a galériára kattintva találod!

Citrom

A citrom szuper méregtelenítő, serkenti a vese működést, erősíti az immunrendszert, nyákoldó, természetes fertőtlenítő, antibakteriális hatású, jót tesz az emésztésnek, gyomor- és béltisztító hatású. Segít a szervezetben felgyülemlett ásványi sók feloldásában, illetve annak eltávolításában, tisztítja a vért, csökkenti a gyulladásokat a szervezetben és segít a vese- és epehomok kiürülésében.

A galériára kattintva megnézheted, mivel kombináld a citromot és pontosan milyen mennyiségben, hogy tökéletes méregtelenítő italt keverhess magadnak!