A Libri Oscar Wilde zseniális meséivel kedveskedik vásárlóinak

Borítókép: A Libri Oscar Wilde zseniális meséivel kedveskedik vásárlóinak
Oscar Wilde A boldog herceg című kötetének új, egyedi tervezésű, limitált kiadásához mindössze 399 Ft-ért juthatnak hozzá mindazok, akik 2017. november 1-jétől 7000 Ft felett vásárolnak a Libri Könyvesboltokban és a libri.hu oldalon.

A Libri Oscar Wilde akciója november 1-jén indul. A Libri vásárlói 7000 Ft feletti vásárlás esetén az Orosz István grafikusművész rajzaival díszített, limitált kiadású mesegyűjteményt, A boldog herceg című kötetet szinte ajándékba kapják. Az Oscar Wilde halhatatlan történeteiben elénk táruló fantasztikus mesevilágban egy csalogány halálra sebzetten dalol egy szerelmes ifjúért. Egy köztéri szobor arcán könnyek gördülnek alá, leveti aranyköpenyét, drágakődíszeit, és ékességeit a szegényeknek ajándékozza. Egy gyerek megtagadja az anyját, és ezért sorsa mindaddig bünteti, amíg meg nem bánja vétkét. Oscar Wilde, a ragyogó tollú író gyönyörű és szomorú meséiben egy sebezhető világ tárul fel. A boldog herceg meséi több mint száz éve jelentek meg először, és mindmáig együtt olvassák felnőttek és gyerekek.

Oscar Wilde elbeszélései, meséi időtálló történetek szerelemről, szeretetről és barátságról, önfeláldozásról, önzésről és gőgről. Az emberi érzések varázslatos, néhol fájdalmas szépségű ábrázolását a szerzőre jellemző humor, irónia kíséri.

Oscar Wilde 1854-ben született író drámaíró, költő, esszéista és újságíró. Oxfordi diplomája megszerzése után írásaival hamar a londoni irodalmi szcéna központi figurájává vált. Még az amerikai kontinensen is turnézott esztétikai témájú előadásaival. Kanadától a coloradói ezüstbányákig több mint 140 helyszínen beszélt művészetelméletről, költészetről vagy épp lakberendezésről. Londonban ismerkedett meg és keveredett szerelmi viszonyba Lord Alfred Douglasszel, egy fiatal rajongójával. A viktoriánus angol erkölcsök nem tűrték meg a homoszexuális kapcsolatokat, így Wilde-ot a fiú apjával folytatott pereskedés után két év kényszermunkára ítélték, ami testét és lelkét is megtörte. Szabadulása után Párizsba költözött, ahol kölcsönökből és hitelekből, betegeskedve élt egy elhanyagolt szállodai szobában. Néhány nappal a halála előtt megjegyezte: „A tapétám és én élet-halál harcot vívunk. Egyikünknek mennie kell.”