A legegyszerűbb, sőt, talán legfinomabb sütőtökkrémleves
Hideg időben a legtöbben úgy vagyunk vele, hogy egyre gyakrabban kívánjuk az átmelegítő, finom krémleveseket, amelyeket talán a legkönnyebb és a leggyorsabb összedobni. Mivel hamarosan itt a sütőtök szezonja, így most leírom nektek, hogy én hogyan szoktam elkészíteni a családnak a saját magam kreálta recept alapján a sütőtökkrémlevest, hátha ti is kedvet kaptok hozzá, hogy gyorsan tűzre tegyetek egy fazékkal. Az a jó benne, hogy közben is bátran variálható, így nem kell feltétlenül egy íznél leragadni. Van aki a gyömbéres sütőtöklevesre esküszik egy kis baconnel a tetején, semmi akadálya tovább turbózni a receptemet. A tápanyagtartalmukra azért figyelj, (szénhidrát/kalória/kcal/fehérje) mert könnyen válhat ez a könnyű leves egy erősen tápláló étellé. :-) Ami most jön, az tulajdonképpen egy alaprecept.
Ez most tejszínes, de készülhet növényi tejszínnel is, ha úgy szeretitek.
További, tökből készült ételeket kicsit lejjebb találtok.
- 1/2 közepes méretű sütőtök
- 200 ml zsíros főzőtejszín
- 1-2 db leveskocka (marhahús, vagy zöldségleves)
- tökmagolaj
- 1 marék hámozott tökmag
- só-bors
- 3 tk méz
Tudtad, hogy a steppelt kabát idén a sláger? Galáriánkban megtalálod a legkedveltebb fazonokat.