A kalória nem a barátod? Akkor a dinnye az lesz!

dinnye,görögdinnye,dinnyeszezon,nyár,dinnyés receptek,alacsony kalória,dinnye kalóritartalma Forrás: Getty images
Ha nyár, akkor görögdinnye, érdemes tehát kihasználnod a szezont és annyit enned belőle amennyit csak bírsz! Egyrészt mert baromi jól hidratál, másrészt mert szuperegészséges, harmadrészt mert a dinnye kalóriatartalma szinte elenyésző.

A görögdinnye mindössze 46 kalóriát tartalmaz csészénként, vagyis nagyjából 150 grammonként. (Ez jóval alacsonyabb, mint a már eleve alacsony cukortartalmú bogyós gyümölcsöké.) Közel 90%-os víztartalmának köszönhetően elképesztően alacsony a zsír-, fehérje- és szénhidráttartalma. Ugyan a dinnye valóban kalóriaszegény gyümölcs, nagyon jól laktat és hidratál, vagyis diétához és fogyókúrához tökéletes választás lehet.

Ha ez még nem önmagában nem lenne elég, tele van vitaminokkal, antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal, így számtalan egészségügyi előnnyel rendelkezik: jót tesz a szívnek, enyhíti az asztma tüneteit, vízhajtó és méregtelenítő hatású, felveszi a harcot a káros szabad gyökökkel vagyis rákmegelőző hatású, gyulladáscsökkentő, véd az UV-sugárzás ellen, jót tesz a vesének, az emésztésnek, az idegeknek, csökkenti a fogágybetegségek kialakulásának esélyét, feltölt energiával és hatékonyan segít a fogyásban.

dinnye,nyár,dinnyeszezon,dinnyés receptek,alacsony kalória,dinnye kalória
Forrás: pinterest
Használd ki a dinnyeszezont és készíts ebből a szuperegészséges, alacsony kalóriatartalmú gyümölcsből salátákat, italokat, szószokat vagy akár tortát!

A görögdinnye szezonja nagyjából júliustól augusztusig tart, de nem ritka, hogy még szeptemberben is találkozhatunk vele a zöldséges standokon. Mivel tényleg nagyon egészséges, érdemes a szezonban minél többet enned belőle...

és persze nem csak magában fogyasztanod a szeleteket, hanem beépítened a főétkezéseidbe is valamilyen formában, és persze elraknod belőle télire, hogy a hidegebb hónapokban is élvezhesd a nyár ízét.

Te melyiket próbálnád ki legszívesebben?