A Cartoon Network elkötelezett híve a női animációs tehetségek felkarolásának

Borítókép: A Cartoon Network elkötelezett híve a női animációs tehetségek felkarolásának
A művészközpontú rajzfilmcsatorna nőket támogató programját és legújabb sorozatait is bemutatta az idei Annecy fesztiválon.

London és Annecy, A Cartoon Network ezen a héten az Annecy Nemzetközi Animációfesztiválon és a MIFA-n képviseltette magát, ahol a program középpontjában a nők animációs filmgyártásban való egyre növekvő szerepvállalása áll. Ennek részeként a gyerektévé örömmel mutatja be annak az európai diáklánynak a munkáit, akit anyagilag támogat az animációs tanulmányainak befejezésében. Mint az már tavaly is elhangzott, a Cartoon Network célja, hogy felkutassa és támogassa a tehetséges animációkészítőket.

A Cartoon Network Celebrates Women in the World of Animation nevű stúdióbeszélgetésen a jelenlévők a csatornánál dolgozó legsikeresebb, leginspirálóbb és legbefolyásosabb nőkkel találkozhattak. A csatorna egyben bemutatta őszi premierjeit is, többek köztet egy exkluzív részlet a brit rajzfilmkészítő, Julia Pott sorozatából, a hamarosan Magyarországra is érkező Summer Camp Islandből.

Június 14-én, 16 órától a Salle Pierre Lamy-nél hallgathatja meg a közönség Patricia Hidalgót, a Turner EMEA tartalomért és a gyerektévék stratégiájáért felelős igazgatóját, Julia Pottot, a Summer Camp Island alkotóját, Eva Lee Wallberget, az Annecy-n fesztiváldíjra jelölt A daliás Ivandoe herceg kalandjai alkotóját, valamint Lauren Sassent, a szintén fesztiváldíjra jelölt sorozat, a Medvetesók kreatív rendezőjét.

Patricia Hidalgo, a Turner EMEA tartalomigazgatója elmondta: „A női tehetség és jelenlét egyre inkább kézzelfogható az animációgyártásban, mi pedig nagyon boldogok vagyunk, hogy ezt teljes mellszélességgel képviselhetjük itt, Annecy-ben. Az általunk támogatott, kivételesen tehetséges diáklány munkáját ezen a héten láthatja először a nagyközönség. Az animációipar legkeresettebb női közül többen a Cartoon Networknél tevékenykednek. De jól tudjuk, hogy még sokan akadnak, akik csatlakozva hozzánk izgalmas és újító történeteikkel tovább színesíthetnék a kínálatunkat. Éppen ezért keressük, támogatjuk és bátorítjuk ezeket a tehetségeket.”

Michelle Nardone, a dán VIA Egyetem animációszakjának vezetője hozzátette: „Megtiszteltetés, hogy a Cartoon Network támogatja az egyik hallgatónkat. Biztosak vagyunk benne, hogy a szerencsés kiválasztott karrierje jó kezekben van, és bízunk benne, hogy Eva Lee Wallberghez hasonlóan őt is tartalomkészítőként láthatjuk viszont a jövőben.”

A szokásos stúdióbeszélgetés mellett a Cartoon Network idén is megtartotta nagy sikerű, immár hagyományos piknikjét a tónál, amelyre június 14-én, 12:30-kor került sor. A csatorna ezúttal testvérvállalatával, a Warner Media-val közösen szervezte a programot, a hamarosan a mozikba érkező Tini titánok, harcra fel!-filmet is bemutatva.

ÚJ NEMZETKÖZI (ÉS HAZAI) PREMIEREK:

A Cartoon Network az Annecy Nemzetközi Animációfesztiválon mutatta be legújabb sorozatait is, amelyek Magyarországon ősztől láthatók.

Apple & Onion

George Gendi sorozatában a névadó gyümölcs és zöldség elköltözik szülőföldjéről, hogy felfedezhessék a nagyvárosi élet izgalmait. Alma és Hagyma a városban találkoznak először, és elválaszthatatlan barátok lesznek. A produkció limitált sorozatnak készült, de a nagy sikerre való tekintettel június 17-én berendelték a második évadot.

Craig of the Creek

A díjnyertes Steven Universe sorozat két írója, Matt Burnett és Ben Levin kelti életre ezt az új sorozatot, amelyben gyerekszemszögből láthatjuk Craig és legjobb barátai, J.P. és Kelsey történeteit, tele képzelettel és játékkal. A címben szereplő patak mentén a gyerekek – az iskola vége és a vacsora kezdete közötti időre – faerődöket építenek és törzsekbe szerveződve játszanak.

Summer Camp Island

Julia Pott számos fesztiváldíjat nyert sorozatában elszabadul a fantázia. Oscar, az elefánt és legjobb barátja, Hedgehog kalandjait követhetjük egy varázslatos nyári táborban. Most először kerülnek napokig távol a szüleiktől, így össze kell szedniük bátorságukat és szembe kell nézniük az új helyzettel. A táborban a személyzet boszorkányokból áll, a lovak egyszarvúvá változnak és szörnyek élnek az ágy alatt! Nem mindennapos egy nyári táborban, hogy a gyerekek beszélő cápával úsznak a medencében, hogy egy másik univerzum bejáratára bukkannak az ágy alatt vagy hogy barátságot kötnek a Holddal. De ezen a szigeten bármi megtörténhet.