A 21. század és a boros kütyük

Borítókép: A 21. század és a boros kütyük Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
A 21. század technológiai forradalma nem csak a számítógépünket és a telefonunkat érte el, a boros világ ugyanúgy rendelkezik saját okos kütyükkel. Lássuk hát, melyek a legfontosabbak vagy leghasznosabbak közülük.

1. Az okos zárjegy

Ez az applikációval együtt működő zárjegy azt a célt szolgálja, hogy saját magunk is pillanatok alatt ellenőrizhessük a megvásárlásra kerülő bor eredetét és aktuális állapotát. Az előzetesen okostelefonunkra telepített applikáció az érintésmentes kommunikáció elvén működik: a telefonunkat a bor zárjegyéhez közelítjük, majd az alkalmazás ellenőrzi nekünk a bor eredetiségét, valamint, hogy a palack korábban felbontásra került-e már.

2. Az I-Sommelier

Az I-Sommelier – más néven az első okos-dekanter – automatikusan keringteti az előzetesen megszűrt levegőt, ezáltal számítógépes alapon próbálja helyettünk megoldani az aromák és a tanninok lágyítását, kibontását. A hagyományos dekantálóval ellentétben nem csak a bor felszínét levegőzteti, mivel a levegő a készülék segítségével egy csövön keresztül alulról juttatja be az oxigént.

ÉRDEKEL A FOLYTATÁS? AKKOR KATTINTS IDE!