A nagy tesó-kérdés: most komolyan, mikor van itt az idő?

Borítókép: A nagy tesó-kérdés: most komolyan, mikor van itt az idő? Forrás: Getty Images
Egy gyerek nem gyerek? Már hogyan ne lenne az, mégis, valahogyan evidens, hogy aki egyet szül, az akar legalább még egyet. De mikor és hogyan jut el egy pár oda, hogy azt mondja, jöhet a tesó?

32 éves vagyok és anyuka immár 2 éve.

Büszkén mondhatom, megéltem minden fentet és lentet, amit ennyi idő alatt meg lehetett.

Az első 3 hétben egy szemet sem aludtam éjszaka, majd hirtelen jöttek az átaludt éjjelek. A fogzással kezdődött ismét a nem alvás, mostanra pedig – lekopogom – eljutottunk oda, hogy éjjel mindenki alszik, akinek aludnia kell, és így van ez déltől háromig is. Szóval az alvás kipipálva.

Túl vagyunk a kajaparán is: kitapasztaltam, mi jön be a rémesen rosszevő, az ételt gyakorta kiköpő és határozottan elutasító fiamnak, és már ott tartunk, hogy amit megfőzök, azt meg is eszi. Már tudunk együtt játszani, gyakoroljuk a tökéletes hiszti nevű performance-ot, és megy a bújócska is. Simán ott lehet hagyni a nagyiknál, ha a férjemmel moziba vágyunk, netán 2-3 napra vidékre.

Szóval élhetjük a mázlista kisgyermekesek életét, akik rajongásig szeretik a csöpp gyermeket, ugyanakkor van idejük egymásra is.

Az hidegen hagy, hogy gyakorlatilag a szülés utáni hónapban már volt, aki a tesó felől érdeklődött. Haha, gondoltam akkor. Rémes szülésem volt, a tejem majd egy hétig váratott magára, és magam alatt voltam a hatalmasra felpuffadt külsőm miatt. Hogy még egy gyerek? Na majd ha fagy – gondoltam akkor.

Most azonban kezd érlelődni bennem a gondolat, hogy bizony itt az ideje egy kistestvérnek. És nem azért, mert nem szeretek aludni vagy mert visszavágyom a kakis pelusok világába. Megindokolni nem tudom, mi ez az érzés, de szeretném, ha a fiamnak lenne ott még valaki rajtunk kívül. És beismerem, újrakezdeném a babázást.

Forrás: GettyImages

Mások biztosan sokkal könnyebben hoznak meg ilyen fontos döntéseket, és tuti, hogy nem agyalnak rajta a végtelenségig, mi azonban a férjemmel hónapok óta ezt tesszük. Számomra fontos az ő véleménye, mert nem egyedül tervezem megvalósítani a dolgot, és számítok rá akkor is, amikor már négyen leszünk. Ő szerencsére nem az az apuka, aki csak összehozta a gyereket, aztán valahogy a hosszú munkaidő és az üzleti utak miatt viszonylag ritkán végzi a fürdetést.

A legnagyobb dilemmánk valószínűleg épp ugyanaz, mint sok más, hasonló cipőben járó párnak:

vajon hogyan leszünk képesek az új babát is annyira szeretni, mint a fiunkat?

Bevallom, én is nehezen hiszem el, hogy ez a szeretet megosztható, szétosztható, hogy jut belőle mindenkinek. Rettegek attól, hogy ha lenne tesó, őt mindenben az elsőhöz hasonlítanám. Egy barátnőm erre egyszer azt kérdezte: miért, te sose szerettél két pasit egyszerre? Lehet, hogy meglepő, de nem, én nem az a fajta vagyok: egybe is nagyon nehezen szeretek bele, nem hogy kettőbe…

Talán az a baj, hogy manapság túl sokat agyalunk a dolgokon? Túl alaposan mérlegelünk, átgondolunk, listát írunk, társaságon belül közvéleményt kutatunk. Pedig lehet, hogy ennek belülről kell jönnie, ösztönösen…

Nemrég megtelt a telefonomban a memória – naná, hogy a millió babafotóval –, és lefekvés előtt újranéztük a férjemmel a fiunk első videóit. És rájöttünk, hiányzik az a kis UFO-fej, a kádas fürdetés, az, hogy rajtunk aludjon el, szuszogva, büfi után, vagy az, amikor magunkra kötve indultunk kirándulni. Önzőek vagyunk, az egyszer biztos, de most már tudjuk, akarjuk újra, még egyszer. A fiunk egy kincs, egy csoda, hogy ő lehet és velünk lehet, és már csak miatta érdemes volt élni. Ha ő van megírva nekünk, én elégedett vagyok, ha azonban jönne még valaki, hát várjuk szeretettel – és persze egy igazi, királylányos kisszobával…

Szupercuki fotók 10 sztár-testvérpárról akkor és most – kattints a galériára!