Mi lett volna, ha nem ölik meg Kennedyt? Ez az izgalmas könyv és mini-sorozat versenyt fut az idővel

Borítókép: Mi lett volna, ha nem ölik meg Kennedyt? Ez az izgalmas könyv és mini-sorozat versenyt fut az idővel Forrás: imdb.com
Izgalmas könyvből remek sorozat, amit kár volna idén kihagyni!

Képzelj el egy harmincas éveiben járó elvált angoltanárt, aki egy amerikai kisvárosban éli viszonylag nyugalmas, túl sok kalandot nem tartogató mindennapjait. Majdnem mindig az otthonához közeli, tipikus amerikai stílusú „dinerben” fogyasztja a hamburgerét, és jókat beszélget a hely idős tulajával. Egy nap az étterem tulajdonosa felfed a férfi előtt egy nagy titkot: ha kilép az étkezde hátsó kijáratán, hirtelen 1960-ban találja magát.

Forrás: imdb.com

Ez már önmagában is izgalmas azok számára, akik nosztalgiával gondolnak a 60-as évek stílusára, zenéjére, ruháira, hát még azoknak, akik belegondolnak, hogy mi mindent tehetnének meg, ha egyszer csak a múltban találnák magukat. Vajon változtatnának valamin? Mit néznének meg? Megpróbálnának beilleszkedni? Nos, a hamburgerező tulaja rákos betegségére való tekintettel igen hamar felfedi a célját Jake Epping előtt, ami nem más, mint a Kennedy-gyilkosság megakadályozása.

Igen ám, de ahhoz 3 évet a múltban kell leélnie főhősünknek, és dacolnia kell az elé gördülő akadályokkal. Hiszen ahogyan a történetben mondják: a múlt kompenzál, nem akarja, hogy megváltoztassák. Persze csak bonyolít a helyzeten, hogyha időközben vissza akarna térni 2016-ba, majd ismét visszaugrani 1960-ba, mindent elölről kell kezdenie, a történések ugyanis kitörlik magukat, ha újra változtat az idővonalon. Nos, a sztori főhősének ez első ránézésre nem jelent túl nagy akadályt, így hatalmas elánnal indul neki a 60-as évek Amerikájának, ahol aztán a saját bőrén tapasztalja a nehézségeket.

Forrás: imdb.com
Jól látjátok: ez itt Josh Duhamel az egyik ''gonosz'' szerepében!
Összeesküvés-elméletek, kémkedések, a CIA, az FBI és persze némi romantika jut Jake-nek, akit a mini-sorozatban James Franco elevenít meg.

Angoltanár lévén elhelyezkedik egy helyi gimnáziumban, időközben mellészegődött társával pedig belevetik magukat a kémfilmekbe illő helyzetek, erőszakos cselekmények és nem kívánt, ám szükséges gyilkosságok sorozatába.

Forrás: imdb.com
A sorozat a nagy sikerű, azonos címet viselő Stephen King-könyv alapján készült, és bár eltérések akadnak helyenként a film kárára, mindenképp izgalmas perceket tölthetünk el mind olvasás, mind pedig filmnézés közben.

A történet középpontjában ugyan a Kennedy elnök elleni gyilkolásság megakadályozása áll, mégis számos emberi történetet, tragédiák és happy endek váltakozását kísérhetjük nyomon. Ha 10-es skálán kéne értékelnem a könyvet és a filmet, úgy előbbi 9-es, utóbbi 8-as pontszámot kapna tőlem, mert előbbit határozottan nem lehet letenni, utóbbi pedig még határozottabban a képernyő elé szegez. Ha egy igazán izgalmas, kissé misztikus, és romantikával bőven átszőtt történetet olvasnál és/vagy néznél, ne habozz, kezdj bele a 11/22/63-ba, aztán meséld el nekünk, te milyennek találtad!