Mit talál egy gyerek a magyar nyelvű neten, ha rákeres a magömlés szóra? Hát, elég keveset, sajnos

Mit talál egy gyerek a magyar nyelvű neten, ha rákeres a magömlés szóra? Hát, elég keveset, sajnos
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Ez derül ki egy nemrég közzétett kutatásból, amelynek készítői arra volt kíváncsiak, hogy mennyi információ áll a tizenévesek rendelkezésére online a szexről, a szerelemről, a testképről vagy a biológiai érésről. Egy másik, európai szintű felmérés szerint a 7–10 évesek harmadik leggyakoribb keresőszava a pornó.

Körülbelül 10-szer annyi információ van a magyar neten a menstruációról, mint a magömlésről – derül ki a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány és a Neticle nemrég közzétett kutatási eredményeiből. Általánosságban a lányokról szóló témák sokkal gyakoribbak, míg a fiúk nemi érése tabu – állítják a készítők, akik kulcsszavak összegyűjtésével és algoritmus-alapú elemzésével mérték fel a magyar nyelven fellelhető website-okat, fórumokat, blogokat, videócsatornákat.

Kép
forrás: Getty Images
Olvasd el ezt is!

Az eredmények között akad néhány érdekes információ is, például:

– az „első csók” gyakoribb keresőkifejezés és többször említik meg a felhasználók, mint az „első szerelem” és az „első szex” szavakat együttvéve,

– a gyerek és a szex szövegkörnyezetében egyfolytában jelen van a neten az erőszak, a félelem, a zaklatás, a bántalmazás és ezek szinonimái,

az első menstruáció kapcsán sokkal több negatív érzelem, gondolat merül fel, mint az első magömléssel kapcsolatban.

Kép

A kutatás során szerzett tapasztalatok egybevágnak a Yelon website és mobilalkalmazás (amelyről indulásakor már írtunk, itt) működése közben összegyűltekkel; ez a Hintalovon Alapítvány szexedukációs programja. Az a céljuk, hogy ingyenesen biztosítsanak hiteles információkat testképről, szexről, párkapcsolatokról, pubertásról és bármilyen serdülőkori problémákról a 10–18 éveseknek. „A gyerekek egyre korábban érdeklődnek a szexualitás iránt... Egy európai kutatás szerint a 7–10 évesek harmadik leggyakoribb keresőszava a pornó, ezzel szemben ebben a korosztályban nem vagy csak ritkán találnak valóban nekik szóló, tényszerű tartalmakat a szexualitásról” – olvasható a Yelon sajtóközleményében.


Miért ne néznéd meg ezt a galériát is?

Nézd meg a galériánkat> 4 kép
4 fontos kérdés, amit fel kéne tenned az anyukádnak a szexről
15 helyzet, amit csak az ért, aki karácsonykor is dolgozik

Már meg sem próbálod elképzelni, hogyan lehetne egy pihenőnapod is a szeretet ünnepén.

Megjelent az ÉVA január–februári száma, nézz bele!

Mint mindenki, az elmúlt hetekben mi is sokat beszélgettünk a zaklatási ügyekről, és ezzel kapcsolatban a nők és a férfiak felelősségéről. Vajon mikor válik természetessé, hogy intim kapcsolat csak kölcsönös beleegyezésen alapulhat, hogy a másik teste nem kisajátítható, hogy a hatalmi pozíció nem mindenre jogosít fel? Vajon a mi gyerekeink már más világban élnek majd? A te fiad hogyan viselkedik majd a nőkkel?

Top 5 gluténmentes sütirecept

Ebben a gyűjteményben ínycsiklandó gluténmentes sütirecepteket találsz.

„Hogy megértsék, mit jelent: szívd fel, begyem, a sok vizet” – Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója

Horváth Dorka író és közgazdász 2015-ben alapított egy startupot, amelynek azóta többezres olvasótábora van itthon és külföldön is. A BOOKR Kids egy mesetár-alkalmazás, amelyet mobilon és tableten lehet használni; a benne szereplő mesék olvashatók, hallgathatók, színes-szagos animációval rendelkeznek és minden egyes történethez fejlesztőjáték is tartozik. Dorka mindezzel együtt nem számít arra, hogy örökre búcsút kellene mondanunk a papírra nyomtatott könyveknek. Interjú.

DIY ajándékok a gyerkőctől apának – 9 egyedi ötlet

De mit kapjon apa karácsonyra? Nos, akár ezek közül bármelyiket!

Hogy miért tűrik el ennyien és ilyen sokáig a szexuális zaklatást? Salma Hayek borzalmas Harvey Weinstein-történetéből kiderül...

A producer folyamatosan zaklatta a színésznőt, aki rendre nemet mondott neki, mire Weinstein beteges feltételekhez kötötte, hogy befejezhessék a Frida című film forgatását. Ez a komplex történet nem sok kétséget hagyhat afelől, hogy a szexuális zaklatás munkahelyen nem csupán férfi és nő közötti játszma, hanem a hatalomgyakorlás eszköze, amelyet követően még az áldozatra nehezedik a mérlegelés terhe, hogy megéri-e továbbra is áldozatnak maradnia.

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is, nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A férjed valami hasznossal lepne meg karácsonykor? Így segíts neki a kívánságlistáddal!

Könnyítsd meg a dolgát, hogy biztos a jó meglepit vegye meg!

Így állítsd meg egyszer és mindenkorra a túlevést: 9 tipp

A legtöbb diétának és egészséges életmódprogramnak egyetlen közös hibája van a fogyasztáskutató pszichológus szerint, aki azt is elárulja, hogyan lehet azt kiküszöbölni. Kilencféleképpen.

Jobb mint az eredeti: így néznek ki a poptörténelem legmenőbb albumborítói macskákkal

Nevettél ma már? Nálunk "Cica Turner" viszi a pálmát, de azért Sinéad O'Connor se kutya! Szó szerint nem.

A helyes bortárolás legfontosabb szabályai

Ha hosszabb tárolásra alkalmas bor kerül a birtokunkba, különösen fontos a megfelelő tárolási körülmények helyes megválasztása.

Mi lett veled Nicole? A színésznőre nem lehet ráismerni a legfrissebb fotóin

És ez most nem egy plasztikai baleset! Az instyle.hu híradása.

Sosem késő vagy legalábbis jó sokáig nem! 14 nő Hollywoodból, aki 45 fölött lett anya

Halle Berry, Marcia Cross, sőt Sandra Bullock sem siette el a gyerekvállalást.

Lehet örülni, hölgyek: jön az első lebomló, környezetbarát terhességi teszt!

Nézd meg, hogyan működik a jövő terhességi tesztje!

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft