Zseniálisan reagált a blogger, akinek a 10 éves kislánya a "vastag combjai" miatt kritizálta magát

Borítókép: Zseniálisan reagált a blogger, akinek a 10 éves kislánya a "vastag combjai" miatt kritizálta magát Forrás: Getty Images
Egy anya számára az egyik legnagyobb kihívás, hogy jó példát mutasson a gyermekeinek.

Ez vonatkozik mindenre, de természetesen arra is, hogy segítsenek elérni azt, hogy a lányuk szeresse magát és legyen elegendő önbizalma, még akkor is ha épp a tinikorszakban van. Éppen ezért lehetett nagyon fájdalmas a bloggernek, Dorthy Bealnek (aki egyébként 32 maratont futott és futóedző), amikor azt hallotta, hogy a 10 éves lánya azt mondja neki, utálja a saját „vastag combjait”.

Ezt a posztot tette ki utána:

„Van egy másodperced? Szeretnék megosztani egy történetet. Chloe 10 éves volt, amikor először mondta nekem, hogy nem szereti a vastag combjait. Olyan érzés volt, mintha egy láthatatlan kéz gyomorszájon ütött volna. Vastag combok? A combjai számomra tökéletesek voltak, ő teljes egészében tökéletes. Többször elmagyaráztam neki, hogy nem nagyok a combjai egyáltalán, és minden lány tökéletes úgy, ahogy van, és ez rá is igaz. Erre azt mondta, hogy szerinte mindkettőnknek nagyok a combjai, és ez oké így. Oké? Nem az! Sírtam akkor éjjel. Visszaemlékeztem, hogy milyen volt 10 évesnek lenni. Ez volt az a kor, amikor először megutáltam magamban valamit. Mivel még növésben voltam, sosem tetszett a test, amit kaptam. És aznap éjjel nem a saját problémáim miatt sírtam, hanem rádöbbentem, hogy az, ahogyan érzek saját magammal kapcsolatban, az kihatással van a lányomra, még úgy is, ha nem mondom ki hangosan. Azért nem szereti a nagy combjait, mert én sem az enyémeket? Beszéltem valamikor előtte negatívan magamról? Valószínűleg. Azon az éjszakán eldöntöttem, hogy felszabadítom magam az önutálatból. Nem magam miatt – hanem azért, hogy tudtomon kívül se befolyásoljam a kislányomat vagy bármely másik lányt, hogy emiatt legyen negatív hozzáállása a testéhez. Még mindig vannak rosszabb napjaim, amikor belenézek a tükörbe és széttiprom magam… De már tudom, hogyan harcoljak a negatív gondolatok ellen – hogyan mondjam a szemétkedő hangnak a fejemben, hogy kívül tágasabb! Nem kapsz érmet az önutálatért. Nincs első helyezés azoknak, akik a leggonoszabb dolgokat tudják maguknak mondani. Amikor felszabadítod magad, a negatív gondolatok olyan gyorsan elszállnak, ahogyan jöttek. Ha saját magadban nem találsz olyat, ami miatt szeresd magad, tedd meg a következő generációkért. Ők a jövő. Az önutálat pedig egy tanult viselkedés – vessünk véget neki!”

És ugye milyen motiváló, amit mond? Hogy ha magad miatt sosem sikerült még megtanulnod az önszeretetet, legalább azért próbáld meg, hogy jobb példát mutass a körülötted lévő ifjú generációnak!