Téged is fenyeget a "városiarcbőr-jelenség"? Így óvd magad ellene

Borítókép: Téged is fenyeget a "városiarcbőr-jelenség"? Így óvd magad ellene
Nagyon sok nőt érint, ezért itt az ideje felkészülni ellene.

A városi életforma izgalmas, vibráló, néha kicsit kaotikus, s aki nagyvárosban él, általában imádja a pezsgő életformát. Azonban még a legnagyobb metropolita nők sem gondolnak bele abba, hogy mit művel a városi levegő a bőröddel.

Egy hosszú és fárasztó napon, amikor hazaérsz, lemosod a sminkedet, és a kezeidet is alaposan letisztítod, de vajon kellő figyelmet fordítasz-e az arcbőrödre is? A szmog, az autókból és buszokból jövő szennyező anyagok, a felgyorsult életmód, a légkondícionáló berendezések és az időjárás mind olyan tényezők, amelyek hatással vannak a bőrödre: fakóbbnak, piszkosabbnak és fáradtabbnak tűnhet, illetve érzékenyebbé is válhat, ha nem a megfelelő módon foglalkozol vele.

Rövidtávon szárazság és kipirosodás jelentkezik, majd pattanásokat is tapasztalhatsz az arcodon, ha a minden nap összegyűlt koszt nem a leghatékonyabb anyagokkal vagy nem elég alaposan távolítod el. Hosszútávon rendkívül érzékeny lehet az arcbőr, és még a ráncosodás is idő előtt elkezdődhet.

Amire nagyon oda kell figyelned, hogy nemcsak a sok utcai szennyeződés és az időjárás szárítja és tömíti el a bőrödet, hanem a városokban jellemző kemény víz is befolyásolja az arcbőröd minőségét. A kemény vízben nagyon sok ásványi anyag található, s ettől irritáltnak érezheted a bőrödet. Ezért is nagyon fontos, hogy alaposan megtisztítsd lemosóval, majd hidratáld az egész arcodat.

Minden este alaposan távolítsd el a sminket, majd mosd át az arcodat vízzel. A vizes tisztítás után jöhet a vattás lemosós alapos áttörlés, majd a rutin legfontosabb része, a krémezés. Ahhoz, hogy a ráncok ne alakuljanak ki, és a bőröd mindig feszes és szép legyen, minden este hidratáló krémmel kend be az arcodat, majd hagyd beszívódni. Mivel a tisztaság mellett a hidratáltság és a vitaminok a kulcsai annak, hogy fiatalos legyen a bőröd, ápoló olajjal vagy elixírrel is masszírozd át az arcodat.

Reggelente arcmosós tisztítás után kenj fel egy napvédő krémet, majd hidratálót, és miután ezek beszívódtak, ütögess az ujjbegyeiddel egy kevés feszesítő elixírt a szemeid alá. Heti egyszer egy maszkkal is érdemes táplálnod a bőrödet.

A legjobb megoldás a városi arcbőrre

Minden nagyvárosi nőnek szüksége van a speciális arcápolásra!